Son Dakika: Dolar/TL 15 Lirayı Geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Dolar/TL 15 Lirayı Geçti

Son dakika haberi: Dolar kurunda yükseliş hızlandı ve 1 dolar 15 lira seviyesini geçti. İşte dolar kurunda son durum.

Döviz 9 Mayıs 2022 13:55 0
Son Dakika: Dolar/TL 15 Lirayı Geçti

Dolar kuru 15 lirayı geçti.

Son dakika haberi: Geçen haftadan bu yana yükseliş aşamasında olan dolar kurunda yükseliş yeni haftada da devam etti. Gelen son verilere göre dolar kuru 15 lira seviyesinin üzerine kadar çıktı. 

KKM İLE 18 LİRADAN 11 LİRAYA DÜŞTÜ AMA

Dolar krizinde 1 Dolar, 18 lirayı aşarak rekor kırmıştı. Yaşanan sert yükseliş sonrası Kur Korumalı MEvduat hesabı devreye alınmış ve dolar kuru bir gecede 12 lira , daha sonra da 11 liraya kadar gerilemişti. Ancak bu saatten sonra kademeli şekilde dolar kurunda yükseliş başlamıştı. Önce 12, sonra 13, sonra 14 lirayı bulan dolar kuru son olarak bugün 15 lirayı geride bıraktı. 

SONRAKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ SAVAŞ OLARAK AÇIKLANDI

Bakanlık , dolar kurunda yükselişin savaş nedeniyle olduğunu , normalde dövizde istikrarın sağlandığını söyledi. Savaşa giren Rusya'da Ruble, ilk zamanlar sert düşmüş , savaş öncesi 76 olan 1 dolar, savaş sırasında 138 Ruble'ye kadar çıkmıştı. Savaş devam ederken şu sıralar Rusya kayıplarını geri kazandı ve 1 dolar savaş öncesinden bile iyi konuma gelip 69 Ruble seviyesine geldi.

DOLARDA SON DURUM

Dolar kuru grafiğine baktığımızda 1 doların 15 lirayı aştığı görüldü. İşte dolar kurunda son durum grafiği:

DOLAR KONTROLDEN ÇIKACAK

Ekonomist Karabat yaptığı son dakika açıklamasında dolar durunun kontrolden çıkacağını söyleyerek, "Geçen ay doları tutmak için arka kapılardan emanet paralarla 10 milyar dolar civarında para satıldı. Mayıs ayında da bu deneniyor. Ama sürdürülemez noktada ve 1-2 aya artık kurlar tamamen kontrolden çıkacak. Tek çözüm erken seçim ve halkçı bir iktidar." ifadelerini kullandı.

EURO KURU

Euro kurunda da yükseliş devam ediyor. Alınan son bilgilere göre 1 Euro 15.82 TL seviyesinde seyrediyor. 

GRAM ALTIN DÜŞÜYOR

Gram altında da düşüş görüldü. Gelen son bilgilere göre 1 gram altın 896 liraya düştü. 

BİTCOİN ÇAKILDI

Bitcoin fiyatında da son günlerde sert düşüşler yaşanıyor. Son verilere göre 1 Bitcoin 33 bin doların altına aylar sonra düştü ve 32 bin 963 dolara kadar geriledi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç