Son dakika: Dolar TL 19 TL'yi geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Dolar TL 19 TL'yi geçti

Son dakika haberi: Kapalı çarşıda dolar kuru 19 lirayı geçti. Tabelalarda dolar satış fiyatı 19.10 TL'yi bile geride bıraktı.

Döviz 14 Ocak 2023 22:37 0
Son dakika: Dolar TL 19 TL'yi geçti

Son dakika: Dolar 19 lirayı geçti.

Dolar kurunda son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika haberlerine göre kapalı çarşıda dolar kuru 19 lirayı geçti. Bankalar ya da diğer uygulamalar üzerinden dolar almak yerine fiziki dolar almak isteyen vatandaşlar , soluğu dövizcilerde alıyor.

Fiziki dolara taleibn son günelrde arttığı bildirildi. Talebin artması ile birlikte Kapalı çarşıda 1 doların 19 lirayı geçtiği açıklandı. Kur korumalı hesaplarda son günlerde azalan paranın fiziki dolara yönlendiği bildirildi. Kapalı çarşıda 1 dolar kuru 19.125 lira seviyesinden alıcı bulmaya başladı. Satışta fiyat 19 liranın üzerinde iken kapalı çarşıda dolar alım fiyatı fiyatı 18.70 TL'lerde seyrediyor.

Bankaların dolar kuru satış fiyatı ise 19 lira seviyesinde. Alış fiyatları ise 18.40 TL seviyesinde. 

DOLAR ENDEKSİNDE ZAYIFLAMA DEVAM EDİYOR

Fed'in şahin duruşu nedeniyle rekor üstüne rekor kıran dolar endeksi, düşük gelen enflasyon sonrası zayıflamaya başlamıştı. Geçen aylarda 114'ün üzerine kadar çıkan dolar endeksi, ciddi bir düşüşle birlikte 102.2 seviyesine kadar çekildi. Yaşanan bu düşüş en çok Euro kuruna yaradı ve Euro dolar paritesi 1.0824 seviyesine kadar çıktı. Euro kuru TL karşısında da rekor yükseldi ve 20.35 TL seviyesine kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Dünyada dolar düşerken TL karşısında yükselişi ise merak konusu.

Gram altın ise şu sıralar 1159 TL seviyesinde seyrediyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç