Son dakika dolar tahmini: 15 TL olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika dolar tahmini: 15 TL olacak

Son dakika haberi geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre dolar kurunun 15 TL'ye kadar düşeceği tarihe yer verildi.

Döviz 9 Mart 2023 08:37 5
Son dakika dolar tahmini: 15 TL olacak

Seçim sonrası dolar tahmini geldi.

Bir son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada Wells Fargo adlı finansal hizmetler şirketinin stratejistleri, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin muhalefetin kazanmaıs durumunda TL'de ciddi bir yükseliş olabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığın açıklamasından sonra daha da hareketlenen seçim sürecinde son 2 aya giriliyor. Wells Fargo stratejistleri tarafından yapılan değerlendirmeye baktığımızda seçimleri muhalefetin kazanması durumunda ekonomik reformlara öncelik vereceği ve yatırımcılara daha dostça bir yaklaşım sergileneceğini vaat ettiği bildirdi.

Bazı analistler, muhalefet partisinin seçimleri kazanmasından sonra yatırımcı güveninin artması ile birlikte TL'de güçlenme olacağını bildirdi. Şirket, buna rağmen TL'ye yatırım yapmanın hala bazı riskleri batındırdığını bildirdi. Bunun arasında siyasi istikrarsızlıklar, yüksek enflasyon ve Suriye'deki çatışmaların yer aldığını bildirildi. Herhangi bir yatırım kararı verilmeden önce risklerin dikkatli şekilde değerlendirilmesi gerektiğine yer verildi.

Stratejistler, muhalefetin kazanması durumunda TL'nin yüzde 15-20 arasında değer kazanacağını ve ciddi bir yükseliş olacağını söyledi. Yaşanacak yükselişle birlikte 1 doların 15 TL'ye kadar düşeceği bildirildi.

DOLAR KAÇ TL?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru tarihi zirveleri görmeye devam ediyor. Son verilere göre 1 dolar şu sıralar 18.94 TL seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, emtia ve diğer yatırım araçları konusunda yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
inanmayın herkes şey daha beter olacak
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ne 15 i ,5 liraya inecek. Bizde avrupaya tatile gideceğiz. Avrupa seçimi kazansın vizeyi de kaldıracak.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Maşallah güzel algı yapıyorsunuz. Ama sonuna kadar REİS
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ha ha ha ne oldu faizler düşünce dolar artacaktı yoksa faizler yine %1000 mi olacak. Cumhur ittifakı kazanırsa bence düşecek çünkü gaz petrol enerji bağımlılığımız artık kalmayacak dolara ihtiyacımız olmayacak.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
isterse otuz olsun fakat muhalefet alırsa ki imkansız paranın bir önemi kalmaz