Son Dakika: Dolar Kuru ve Gram Altın Fiyatlarında Yükseliş Hızlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Dolar Kuru ve Gram Altın Fiyatlarında Yükseliş Hızlandı

Fed'in faiz kararı ve enflasyon açıklaması sonrası dolar kuru ile altın fiyatlarında hızlı yükseliş başladı.

Altın 5 Mayıs 2022 13:24 0
Son Dakika: Dolar Kuru ve Gram Altın Fiyatlarında Yükseliş Hızlandı

Fed ve enflasyon sonrası altın ile dolar yükselişe geçti.

Amerikan Merkez Bankası önceki gece beklenen faiz kararını açıkladı. Açıklanan faiz kararının ardından bugün de enflasyon açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamları sonrası yükselişte olan gram altında yükseliş daha da sürdü ve kısa sürede 20 liralık yükseliş görüldü. 

Dolar kurunda ise 10 kuruşluk artış yaşandı. Yükseliş eğilimine olan dolar ile altın fiyatlarında yukarı yönlü grafik devam ediyor. 

FED FAİZ ARTTIRDI

Amerikan Merkez Bankası tarafından dün akşam bir açıklama yapıldı ve faiz kararına yer verildi. Para Politikası Komitesi tarafından yapılan açıklamada faizlerin 50 baz puan arttırıldığına yer verildi. Bu faiz kararı ile birlikte Amerika'da faizler 0.75 ile 1 seviyesine çıktı. Yıllar sonras gelen faiz kararının ardından piyasalar hareketlendi. Ancak uzun süredir faiz artırımı yapılacağının açıklanması nedeniyle piyasalar hazırlığını yapmıştı ve ciddi hareketler yaşanmadı.

ENFLASYON AÇIKLANDI

Türkiye'de kritik veriler bugün açıklandı. Açıklanan verilere baktığımızda enflasyon yüzde 69 ile yeniden rekor kırdı. aylık enflasyon ise yüzde 7.25 seviyesinde geldi. 

DOLAR KURU YÜKSELİŞE GEÇTİ

Fed kararı sonrası yatay seyreden dolar kurunda bugün enflasyon sonrası yükseliş başladı. Dün akşam Fed kararı sonrası 14.71 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru şu sıralar 14 kuruş yükseldi ve 14.85 TL seviyesine kadar geldi. İşte dolar kurunda dün akşamdan bu yana yaşanan yükselişin grafiği:

GRAM ALTINDA SON DURUM

Gram altın fiyatında da yükseliş başladı. Dün Fed kararı sonrası yatay seyreden gram altın, bugün sabah saatlerinde yükselmeye başladı. Dün 885 TL seviyesine kadar gerileyen gram altında 22 liralık artış yaşandı. Son verilere göre 1 gram altın 907 lira seviyesinde. İşte gram altın grafiği:

BİTCOİN NE KADAR?

Fed'in faiz kararı sonrası hızlı şekilde yükselen ve yarım saat içinde 37 bin 500 dolar seviyesinden 39 bin 900 dolara kadar çıkan Bitcoin, şimdi yatay seyirle güne devam ediyor. Son dakika bilgisine göre 1 Bitcoin 39 bin 488 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

Ethereum ise 21 bin 927 dolar seviyesinde seyrediyor. 

İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında Fed kararı sonrası yukarı yönlü seyrin görüleceği, Mayıs ayında bu şekilde devam edileceğini söyledi. Esas yükselişin Temmuz ayında olacağını söyleyen İslam Memiş, altında 900 lira ve altındaki seviyelerin alım seviyeleri olduğunu söyledi. 

Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise dolar kurunda baskılamanın hala devam ettiğini, 14.90 seviyesinin aşılması durumunda yeni rekor seviyelerinin gelebileceğini söyledi. Dolar kurunun bu seviyenin üzerine çıkması ve tutunması durumunda MAyıs, Haziran en geç Temmuz civarında patlayacağını söyleyen Şatıroğlu, 20 lira seivyelerinin aşılabileceğini , 21 liranın görülebileceğini söyledi.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Grafikler altin. in sayfasından alınmıştır. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç