Son Dakika: Dolar Kuru 15 Liraya Doğru Hızlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Dolar Kuru 15 Liraya Doğru Hızlandı

Son dakika haberi: Dolar kurunda son dakikalarda yükseliş başladı ve kısa sürede dolar 25 kuruş yükseldi.

Döviz 6 Mayıs 2022 16:21 0
Son Dakika: Dolar Kuru 15 Liraya Doğru Hızlandı

Son dakika : Dolar kuru 15 liraya gidiyor.

Piyasalarda Fed rüzgarı devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre Amerikan Merkez Bankası 'nın faiz kararı sonrası dolar kuru yeniden hareketlendi ve 15 lira seviyesine kadar tırmandı. Bir günde 20 kuruştan fazla yükselen dolar kurunda yükseliş eğilimi devam ediyor. 

DOLAR KURUNDA 22 LİRA TAHMİNİ

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer bir son dakika açıklamasında bulundu ve dolar kuru tahminini yayımladı.Dolar kurunun önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyeceğinin çok da büyük bir sır , büyük bir muamma olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Geçer, ekranlarda yazan dolar kurunun şimdi gerçek kur seviyesi olmadığını söyledi ve doların gerçek değerinin 22 lira olduğunu söyleyerek, "Ekranlardaki dolar kuru karşılığının gerçek olmadığını markete çıkan vatandaş bile görüyor. Şu anda dolar kurunun gerçek değeri 22 TL’dir. Ancak bir süre sonra ekrandaki dolar kuru dahi tutulamayacak. Dolar kuru her an 17 TL’ye fırlayabilir." ifadelerini kullandı ve kurun ekranlarda her an 22 lira seviyesine çıkabileceğini , bunun kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

DOLAR KURU 15 LİRAYA YAKLAŞTI

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 14.95 TL seviyesine kadar çıkarak 15 lira yolunda devam ediyor. Fed sonrası 14.71 TL seviyesine kadar düşen dolar kuru, daha sonra yükselişe geçti ve 25 kuruşa yakın değer kazanarak 15 liraya yaklaştı. İşte dolar kurunda son saatlerde yaşanan yükselişin grafiği:

Gram altın şu sıralar piyasalarda 901 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro kuru 15.80 TL seviyesinden işlem görüyor. 

Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç