Son dakika: Dolar Google'da 24 TL oldu? Dolar neden düştü, düşüyor mu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Dolar Google'da 24 TL oldu? Dolar neden düştü, düşüyor mu?

Google arama motorunda dolar/tl kurunu aratan kişiler yine bir şokla karşılaştı! Doların fiyatını sorgulayan vatandaşlara Google, yine 24 TL yanıtını verdi! Peki dolar 24 TL oldu mu? Güncel dolar kuru kaç tl? İşte detaylar...

Döviz 5 Kasım 2023 22:18 0
Son dakika: Dolar Google'da 24 TL oldu? Dolar neden düştü, düşüyor mu?

Dolar kuru Google'da teknik bir hata dolayısıyla yeniden 24,14 TL olarak görüntülenmeye başlandı. Google'ın söz konusu hatası geçtiğimiz haftalarda da yaşanmış ve yatırımcılara kısa süreli panik yaratmıştı.

Teknoloji devi Google, arama motorunda TL karşısında 28,38 civarında seyreden dolar kurunu 24,14 olarak gösterdi. Başlangıçta doların 4 TL düştüğü sanılsa da, durum aslında teknik bir hatadan ibaret.

DAHA ÖNCE BENZER BİR HATA MEYDANA GELMİŞTİ
Benzer bir hata geçtiğimiz 29 Ekim tarihinde de yaşanmış ve Google'de dolar kuru 24,15 olarak gösterilmişti. Daha sonra yaşanan durumun teknik bir hata nedeniyle ortaya çıktığı anlaşılmıştı.

Geçen hafta olan durumun aynısı bu hafta da oldu ve Dolar kuru, Google üzerinde yine 24 lira olarak gösterilmeye başlandı. Geçen hafta yaşanan durumun aynısı bu hafta da yaşandı. Geçen hafta dolar kuru 28.20 TL seviyesinde iken dolar kuru Google'da 24 lira olarak gösterilmişti. Bu hafta da Cuma günü piyasada dolar kuru haftayı 28.40 TL ile kapatırken Google'da 1 dolar 24 lira olarak gösterildi.

Bu durumu görenler, gerçekten doların düşüp düşmediğini araştırmaya başladı. Ancak herhangi bir düşüş yok. Geçen hafta aynı saatlerde olduğu gibi bu hafta da Google sisteminde bir sıkıntı olduğu ve bu nedenle doların düşük gösterildiği belirtiliyor.

İSLAM MEMİŞ NEDENİNİ AÇIKLADI

İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında bu şekilde düşük gösterilen dolar kuru ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İnternet üzerinden gösterilen düşük döviz kurları manipülasyondur, inanmayın. Teknik bir hata değildir. Bilerek ve isteyerek yapıyorlar. Kasım ayı için uyardım sizi. Bir gün sert yükseliş, diğer gün sert düşüş. Kasım’da oyun büyük oynanır, kimse karar veremez. Ya malına sahip"

Güncel Dolar Kuru Kaç TL?

Hafta sonu olması nedeniyle şu an borsalar kapalı. Fakat avrupa borsalarından dolar/tl kuruna baktığımızda; güncel dolar kuru şu an 28.40 olarak görünüyor.

Güncel döviz kurlarından anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç