Son Dakika Dolar Fırladı: Euro ve TL Değer Kaybediyor: Neden Düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Dolar Fırladı: Euro ve TL Değer Kaybediyor: Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Dolar güçlenmeye , TL ile Euro kuru ise değer kaybetmeye devam ediyor. İşte bu durumun nedeni.

Döviz 23 Eylül 2022 10:43 0
Son Dakika Dolar Fırladı: Euro ve TL Değer Kaybediyor: Neden Düşüyor?

Euro kurunda düşüş hızlandı: İşte nedeni.

Son dönemlerde dolar kuru karşısında tüm para birimleri değer kaybetmeye devam ediyor. Özellikle Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımından sonra daha da güçlenen dolar kurunda yüksleiş devam ederken Euro kurunda da tam tersi yönde seyir devam ediyor. 

FED ŞAHİNLEŞECEK

Açıklanan son enflasyon rakamlarının da beklentilerin üzerinde olması nedeniyle Fed , 75 baz puanlık faiz artırımına gitti. Enflasyonun yüzde 2 seviyesine düşene kadar faizlerin artırılmaya devam edeceği bildirilirken bu durum , dolar ile ABD tahvil faizlerini güçlendiriyor ve karşısındaki diğer yatırım araçlarında değer kayıplarına neden oluyor.

TL REKOR KIRDI

21 Aralık günü 18.36 TL ile tüm zamanların rekorunun kırıldığı TL'de dün bir rekor daha kırıldı. Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı dolar kurunu yükseltti. Gün boyu 18.36 TL seviyesinde seyreden dolar kuru 18.40 TL'ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar çıktı. Şu sıralar ise dolar 18.39 TL seviyesinde.

EURO KURU ÇAKILDI

Euro kuru ise düşmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre 1 Euro 17.99 TL'ye kadar geriledi ve son dönemlerdeki en düşük seviyesini gördü. Buna paralel olarak parite de gerilemeye başladı. hızlı şekilde düşenp arite şu sıralar 0.9779 seviyesinde seyrediyor.

GRAM ALTIN

Gram altın fiyatı şu sıralar 986 lira seviyesinde.

NEDEN?

Dolarda yükseliş Fed'in faiz kararından sonra daha da hızlandı. Buna ek olarak Merkez Bankası'nın faizleri 1 puan daha indirmesi ile dolar daha da güçlendi ve TL zayıfladı. 

Euro kurunda ise düşüş Fed'in Avrupa Merkez Bankası'ndan daha baskın çıkması, faizleri daha erken , daha belirgin şekilde arttırması nedeniyle oldu. 

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç