Son Dakika: Dolar En Çok TL Karşısında Değer Kazandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Dolar En Çok TL Karşısında Değer Kazandı

IMF tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve bu sene para birimlerinde yaşanan değişimlere yer verildi.

Döviz 16 Ekim 2022 21:05 0
Son Dakika: Dolar En Çok TL Karşısında Değer Kazandı

IMF açıklama yaptı: Türk Lirası yılbaşından bu yana en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Uluslararası Para Fonu tarafından bir not paylaşıldı. Ülkeler güçlü dolara karşı ne yapmalı başlıklı bir rapor yayınlayan IMF, söz konusu makalede 2000 senesinden sonra doların en güçlü seviyesine kadar çıktığını söyledi. Doların Yen karşısında yüzde 22 , Euro kuru karşısında yüzde 13 seviyesinde değerlendiğine yer verildi. 

DOLAR YÜZDE 10 ARTINCA ENFLASYON NE KADAR ARTIYOR?

Söz konusu makalede dolar kurunun güçlü ivmesinin enflasyonu düşürmeye çalışan birçok ülkenin işini zorlaştırdığını bildirdi. Hesaplamalara göre Amerikan Dolarında yüzde 10'luk değerlenmenin diğer ülke enflasyonlarına yüzde 1'lik etki ettiği ortaya çıktı.

Söz konusu makalede dış ticaret hadlerinin Amerika lehine değiştiğine yer verildi. Merkez Bankalarının rezervlerini kullarak para birimlerindeki değer kaybının önüne geçmeye çalıştığını, bunun ise geçici bir çözüm olacağına yer verildi. 

Aşağıdaki gibi yayınlanan grafiğe baktığımızda Türk Lirasının Dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olduğuna yer verilirken sadece 3 para biriminin dolar karşısına yükselmediğine yer verildi. Bu ülkeler Brezilya, Peru ve Meksike oldu.

İşte o tablo:

Bu tabloya baktığımızda Dolar karşısında en fazla değer kazancının Brezilya parasında olduğu, daha sonra Peru'nun para biriminde olduğu görüldü. 

Türkiye'den sonra en fazla parası değer kaybeden ikinci ülke Macaristan oldu.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç