Son dakika: Dolar 19 TL'yi geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Dolar 19 TL'yi geçti

Son dakika haberi: Uzun süredir 18.80 ile 18.90 bandında seyreden dolar kuru 19 lirayı geçti.

Döviz 16 Mart 2023 23:12 1
Son dakika: Dolar 19 TL'yi geçti

Ve dolar 19 lirayı geçti.

Dolar kurunda son günlerdeki yükseleiş bughün de devam etti. Gelejn son dakika bilgilierine göre dolar kuru 19 liranın üzerine kadar çıktı ve 19 liranın üzerinde seyretmeye başladı.

Daha önce de 19 liraya kadar gelen, ancak daha sonra yeniden düşerek 18.80 ile 18.90 TL seviyelerinde tutulan dolar kurunda yükslleiş devam ediyor. 

DOLAR ENDEKSİ DÜŞÜYOR

Geçen hafta ABD'de yaşanan banka krizinden sonra dolar endeksinde gerileme görüldü. 105 seviyesinde seyreden dolar endeksi, şu sıralar 104 seviyesinden işlem görüyor. 

DOLAR KAÇ OLDU?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru, son aylardaki yükselişini hızlandırarak 19 TL'ye kadar çıktı. Son haftalarda yaşanan yükselişin grafiği şu şekilde:

FAİZ ARTIRIMI BEKLENMİYOR

Dü,nyaca ünlü bankalar ve yatırım şirketleri, ABD'de yaşanan banka krizinden sonra Fed'in 22 MArt faiz kararını değiştireceğini ve faiz artırımı yapmayacağını bildirdi. 25 baz puanlık beklenen faiz artırımının olmaması durumunda daha güvercin bir fed görülecek ve dolar endeksinde zayıflamanın bir süre daha devam edeceği bildirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervleri 10 Mart haftası itibariyle sınırlı bir gerilemeyle 120 milyar dolara geldi. Daha önce açıklanan verilerde rezervlerin 3 Mart'ta 120.3 milyar dolar olduğuna yer verilmişti.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk  reddi beyanı: Yazıda yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
daha cok gecer bizde yerden havaya bakqriz aya gidicektikya kaldik yaya hala bu millet daha ne olaun diye bekliyo hayret edici bisey .