Son Dakika: Dizel ve Benzinli Araçların Yasaklanacağı Tarih Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Dizel ve Benzinli Araçların Yasaklanacağı Tarih Belli Oldu

Son dakika haberi: Benzinli ve dizel araçların yasaklanmasına ilişkin karar alındı. İşte yasaklanma tarihi.

Taşıt 28 Ekim 2022 11:06 3
Son Dakika: Dizel ve Benzinli Araçların Yasaklanacağı Tarih Belli Oldu

Son dakika: Benzin ve dizel arabalar 2035 yılında yasaklanıyor.

Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa Parlamentosu lle ve üye üleker arasında bir anlaşmaya vardı. AB Konseyinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında taşıtlara yeni karbon emisyon standartları getirecek düzenlemeye ilişkin uzlaşmaya varıldığına yer verildi.

Söz konusu düzenlemeye göre AB üyesi olan ülkeler 2035 yılından sonra satılacak yeni tüm otomobil ve hafif ticari araçların sıfır emisyonlu olması gerektiğine karar kıldı.

Söz konusu karara göre otomobil üreticileri, 2035 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 100 seviyesine kadar azaltacak. Bu şekilde AB ülkelerinde 2035 yılından sonra dizel ve benzinli dahil içten yanmalı motora sahip olan yeni ootmobil satışları yapılamayacak.

2030 yılı hedefine baktığımızda emisyon düşme oranının yüzde 55 olarak hedeflendiği, kamyonetler için ise oranın yüzde 50 seviyesinde olduğu bildirildi.

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Leyen yaptığı açıklamasında 2035 yılından sonra satışların yasaklanacağını söyledi ve "AP ve AB Konseyi arasında 2035 itibarıyla sıfır emisyonlu yeni otomobil satışları konusunda bugün sağlanan siyasi anlaşma, 2030 iklim hedefimize ulaşmak için çok önemli bir dönüm noktasıdır" dedi.

2050 yılı hedefine baktığımızda ise Avrupa Birliği, tüm sektörlerin ve araçların sıfır emisyonlu olmasını istiyor. Düzenlemede bu aşamadan sonra onay aşaması var. Onay aşamasından sonra Avrupa Birliği Resmi Gazete'sinde yayımlanması ve yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ulkede 30 milyonu geçti araç sayısı. 20 yılda 5 katına çıktı. Ya adam gibi zam yapın yada yasaklayın bu araçları artık. Nefes alamaz hale geldik be yeter artık.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
aclik siniri altinda asgari ucretle calisan kesinle donen bir ukkede yasiyoruz ne arabasi ne emisyonu millet ac ac avrupa bizi kiskaniyor evet bu adamlar hala nasil yasayabiliyor diye kiskaniyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bi araba alsaydık bee almadan yasak geldi