Son Dakika: Dev Bankadan Euro TL Tahmini Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Dev Bankadan Euro TL Tahmini Geldi

Citigroup analisti Luis Costa bir son dakika açıklaması yaptı ve Euro kuru hakkında dikkat çeken tahmin yayınladı.

Döviz 21 Haz 2022 22:12 0
Son Dakika: Dev Bankadan Euro TL Tahmini Geldi

Son dakika haberi: Citi Euro TL tahminini yayınladı.

Türkiye'de en çok konuşulan döviz kuru Dolar kuru. Ancak Euro kurunu da takip eden, Euro kuruna yatırım yapan yüz binlerce kişi var. Euro kuruna yatırım yapmak isteyen , Euro kurunda yatırımı olan vatandaşlar ise Euro'nun yükselişinin sürüp sürmeyeceğini, güçlü dolar karşısında değerini kaybedip kaybetmeyeceğini araştırmaya başladı.

Bu konuda Citigroup tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada euro/TL'de  uzun vadede 19,60 hedefinin beklendiğine yer verildi. Aşağıda ise 17.64 TL seviyesinde zarar-kes pozisyonu olduğunu bildirdi.

Konu ile ilgili bir rapor yayınlayan Citigroup Stratejisti Luis Costa, son dönemlerde Türkiye’de giderek artan cari açık ve daha gevşek maliye politikası izlenmesi nedeniyle Türk Lirasını dolar ve Euro karşısında daha da zayıflayacağını söyledi. 3 ay sonra Euro  'nun 19 lira 60 kuruş seviyesine gelbileceğini söyleyen Costa, zarar kes seviyesini de açıkladı. Citi zarar-kes seviyesini 17,64 lira olarak belirledi.

Costa açıklamasının devamında , yüksek enflasyon nedeniyle atılacak sıkılaşma adımlarına değindi ve Avrupa Merkez Bankası'nın “Fragmantasyon risklerini hafifletememesi veya daha zayıf Euro Bölgesi ülkelerinde tahvil getirilerinin yükselmesi durumunda sıkılaştırmanın zorlu olacağı” tahminini kamuoyu ile paylaştı. 

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM

Piyasalardan alına nso nverilere göre 1 Euro kuru 18 lira 27 kuruş seviyesinden işlem görürken dolar kuru 17 lira 34 kuruş seviyesinde işlem görüyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç