Son dakika: Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı duyuruldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı duyuruldu

Son dakika haberi: Nüfus Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada depremzedelerin oy kullanması meselesine yer verildi.

Haberler 11 Mart 2023 12:08 0
Son dakika: Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı duyuruldu

Oy kullanacak depremzedelerle ilgili son dakika açıklaması.

Oy kullanacak vatandaşlar için Nüfus Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremzedelerin oy kullanma konusuna değindi ve detayları duyurdu.

"14 Mayıs seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi adına afetzede vatandaşlarımız için duyuru" başlığı ile duyuru yayınlayan son dakika açıklamasında depremzedelerin oy kullanma meselesine değindi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

14 Mayıs Seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının kullanabilmesi adına afetzede vatandaşlarımız;

. Diğer il veya ilçelerden birine taşınmış ise taşındığı yerdeki adrese (yurt, otel, pansiyon gibi geçici yerlerde dahil),

Aynı il ya da ilçe içerisinde ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadırkent, huzurevi ve benzeri gibi yerde barınıyor ise bu tür geçici yerlere,

yönelik yapacakları yeni adres beyanını;

17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatiklerimiz üzeirndne yapabilecektir.

18 Mart 2023 tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler ilçe seçim kurullarının kararı ile yapılacaktır.

Geçen gün bir açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremzedelere oy kullanmaları ile ilgili her türlü kolaylığın sağlanacağını, bununla ilgili yasal düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Erdoğan dün yaptığı açıklamada seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını söyledi ve seçim kararına imza attı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç