Son dakika: Cumhurbaşkanlığından asgari ücret zammı açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Cumhurbaşkanlığından asgari ücret zammı açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı tarafından asgari ücret hakkında açıklama geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Ekonomi 10 Haz 2023 17:46 0
Son dakika: Cumhurbaşkanlığından asgari ücret zammı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan asgari ücret açıklaması.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücretin uzlaşı sonucu belirleneceğini söyledi. Hem işçi, hem işveren hem de hükümet kesiminin imzası ile yayınlanması beklenen yeni asgari ücret hakkında açıklama yapan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Komisyon toplanacak. Asgari ücret müzakereleri biliyorsunuz tek taraflı bir hadise değil. İşçi tarafı, işveren tarafı ve bakanlık tarafı var. Bu müzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan enflasyon başta olmak üzere ekonomik bir takım gelişmeler değerlendirilecek ve temenni ediyorum ki bir uzlaşmayla bir sonuç çıkacak. Bu müzakereleri bekleyelim. Bu müzakerelerin sonucunun çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

AK Parti'nin kurulduğundan beri felsefesi hep şu olmuştur. Çalışanları enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu temel ilkesidir. İktidara geldiğimiz günden bu güne hep bu politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz."

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELİRLENECEK?

Asgari ücret ilk toplantısı 13 Haziran tarihinde yapılacak. Son toplantının ise 27 Haizran'da yapılması ve bu tarihte asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç