Son Dakika: Cumhurbaşkanı'ndan Ucuza Banka Kredisi ve Faiz İndirimi Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Cumhurbaşkanı'ndan Ucuza Banka Kredisi ve Faiz İndirimi Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu ve ucuza kredi ve faiz indirimini duyurdu.

Bankalar 6 Haz 2022 18:42 1
Son Dakika: Cumhurbaşkanı'ndan Ucuza Banka Kredisi ve Faiz İndirimi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz indirimi ve düşük faizli kredi açıklaması.

Kabine ttoplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası'nın kaldığı yerden faiz indirimlerine devam edeceğini söyledi ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enerji fiyatlarındaki fahiş artışların ithalatımızdaki bozulmayı bir kenara bıraktığımızda cari fazlaya geçtiğimizi söyleyebiliriz. Gelişmiş ülkelerinin tamamında ödemeler dengesinde ağır sancılar yaşanırken biz hepsinden daha iyi durumundayız. Bu ülkelerin merkez bankası bilançoları neredeyse milli gelirlerin yüzde 40'ına dayandı." dedi.

FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

Para politikası kurulunun faiz düşürmeye devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin; bu iktidar faizi artırmayacaktır; tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz. En büyük hassasiyetimiz istihdamı koruyarak, insanlarımızın üzerine kalıcı yük binmesine engel olmak. Benim derdim bu ülkede yatırımcı birinci derecede kamu bankalarıyla buna eğer özel sektör bankaları da dahil olursa düşük faizle sağladığı krediyle yatırıma gitsin. Bununla istihdam sağlayalım, üretimi, ihracatı arttıralım ve bununla büyümeyi sağlayalım. Bu oldukça işsizlik de daha da azalacaktır. Çin ve Japonya'nın parasal genişlemeye, faiz indirime gitmelerinin paralarına bilinçli olarak değer kaybettirmelerin sebebi bu fırtınadan kaçma çabasıdır." dedi.

"2023 YILININ İLK AYLARINDA..."

Erdoğan açıklamasının devamında vergi indirimlerinin ve diğer yapılanların faydasının gelecek yıl görüleceğini söyledi ve "Bütçe gerçekleşmelerimiz pek çok alanda yaptığımız, ciddi vergi indirimleri ve enerji ödemeleri kaynaklı kimi sapmalara rağmen gayet iyi durumdadır. Hemen yanıbaşımızda bir sıcak çatışma patlak vermeseydi, salgın sonrası bu aylarda her kesimden insanımız programımızın somut faydalarını hayatlarında görmeye başlayacaktır. Biraz gecikmeyle inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu noktaya geleceğiz." ifadelerini kullandı.

KREDİ FAİZLERİ DÜŞECEK

Cumhurbaşkanı ERdoğan faizlerin inmeye devam edeceğini söyledi. Bu açıklamaya bakacak olursak, PPK faizinin inmesi ile ihtiyaç, konut ve taşıt kredisinde faizler biraz daha düşecek.

YALITIM YAPACAKLARA UCUZA KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Yalıtımlı konut sayısını artırmak için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Vatandaşlarımıza binalarının yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başına 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz. Burada tabi enerji ve tabi kaynaklar bakanlığımızla çevre şehircilik bakanlığımızın üzerine büyük bir yük düşüyor bunu başarmamız lazım" dedi.

EK GÖSTERGEYE ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, "1. dereceye gelmiş olma şartıyla tüm meslek gruplarındaki herkes 3600 ek göstergeye yükseltilecek. Ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli maaşı 1234 ila 1391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44500-50150 TL arasında artacak" dedi.

FAİZLER NE ZAMAN DÜŞECEK?

Isı yalımı ucuza kredi için detayları enerji bakanlığının açıklayacağını söyleyen Erdoğan başvuruların buraya yapılacağını söyledi. Bankaların kredi faizlerinin ise , önümüzdeki aylardaki faiz indirimleri sonrası düşmesi bekleniyor.

FAİZ İNDİRİMİ Açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kredi vermiyolar ne faiz indimi hayal kurmayın sakin