Son Dakika: Cumhurbaşkanı'ndan Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Cumhurbaşkanı'ndan Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete 2022 yılı içinde ek zam konusunda bir son dakika açıklaması geldi. Açıklama detayları yazımızda.

Ekonomi 31 Mart 2022 14:11 0
Son Dakika: Cumhurbaşkanı'ndan Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücrete ek zam hakkında açıklama. Son günlerde gelen açıklamalara bir yenisi daha eklendi.


Bugün Özbekistan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Asgari ücrete ek zam yapılacak mı konusunda sorulan “Vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği vurgusunu sık sık yapıyorsunuz. Asgari ücret de kastedilerek temmuz ayında ücretlerde, maaşlarda bir artış yapılacağı konuşuluyor. Temmuzda asgari ücrete ikinci bir zam gündemde mi? Bir yandan da emekliler bayram ikramiyesini merak ediyorlar. Bir bayram müjdeniz olacak mı?” bu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken bir cevap verdi. Erdoğan cevabında vatandaşları aldatacak bir şey, yapamayacakları , yapmayacakları bir şeyi söylemeyi doğru bulmadığını söyledi ve "Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu. Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz.” dedi.


Erdoğan açıklamasında Bakan ile sendikacıların sürekli irtibat halinde olduğunu, görüştüklerini söyledi ve "Böyle bir şey var mı yok mu onu biz de görüyoruz zaten” diyerek, “Biliyorsunuz daha yeni asgari ücrette görülmemiş bir zam yapmak suretiyle asgari ücreti farklı bir noktaya çektik. Bir diğer adımda da yine emeklilerle ilgili artışları yaptık. Bundan sonra da vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Başvuru e Devlet'te... Devletten Ramazan'da nakdi yardım açıklaması Detaylar için TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç