Son Dakika: Cumhurbaşkanı'ndan Asgari Ücret Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Cumhurbaşkanı'ndan Asgari Ücret Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması geldi.

Son Dakika 1 Mayıs 2022 20:45 5
Son Dakika: Cumhurbaşkanı'ndan Asgari Ücret Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Ek zam şimdilik ufukta yok.

 

Milyonların beklediği zam açıklaması geldi. Bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca vatandaşın maaşlarına gelecek zam konusuna değinmedi. Erdoğan asgari ücrete yüzde 50 zam yaptıklarını söyledi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması:

 

"Herkesin insanca hayat sürebileceği, gelir seviyesine önem verdik. Gençlerimiz ve kadınlarımız gibi istihdama yeni girenleri destekedik. Asgari ücrette yüzde 50'nin üzerinde artış yaptık. Tüm çalışanların maaşlarından asgari ücrete kadar olan vergileri kaldırdık. İşçilere daha iyi hizmet vermek için kendiimizden feragat ettik. Kamu iş sözleşmelerinde en yüksek maaş zammı ve artış oranlarını getirdik. Hükümete geldiğimizden beri en çok destek verdiğimiz konu sendikalardır. Sendikalaşmada yarı yarıya artış oldu. İşçilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz.

 

Türkiye dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeye başladı. Savunma sanayi , Türkiye'nin kendi ihtiyaçlarını karşılamanın yanında ihracatın önemli katkısı var. Savunma sanayinin gelişmesinde katkısı olan herkein şahsım ve milletim adına sizlere şükranlarımı sunuyorum. İnşallah 3 5 yıla kadar kritik bazı projeleri de kazandırarak kendimizi çok daha rahat seiyeye getireceğiz. Şu ana kadar uçak gemimizi yaptık. Denizlerde çok daha farklı bir yere gelmiş olacağız. Hiçbirimize durmak yok. Bu duygularla bir kez daha 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. "

ASGARİ ÜCRET ZAMMI UFUKTA YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün asgari ücrete ek zam konusunda açıklama yapılacaksa açıklama yapması bekleniyordu. Ancak Erdoğan asgari ücrete zam konusuna değinmedi. Bu açıklama ile asgari ücrete ek zammın ufukta olmadığı görüldü.

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sandıkta da size ufukta görünen oy olmayacak sayın erdoğan!!!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu saatten sonra bu hükümete asla oy çıkmaz insanlarla nasıl dalga geçilir onu öğrendik bizde şimdi oy zamanı güzel dalga gecicez merak etmesinler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Oy yokk
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
aferin size ülkeyi ne hale getirdiniz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
şaşırdikmi tabikide hayir ufukta sanada oy yok