Son Dakika Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi: TOKİ 81 İlde 1 Milyon Ucuz Arsa Satacak (Satılık Arsa Başvuru Şartları)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi: TOKİ 81 İlde 1 Milyon Ucuz Arsa Satacak (Satılık Arsa Başvuru Şartları)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamada devletin 1 milyon ucuz arsa satacağını söyledi.

TOKİ Başvuru 28 Eylül 2022 22:52 2
Son Dakika Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi: TOKİ 81 İlde 1 Milyon Ucuz Arsa Satacak (Satılık Arsa Başvuru Şartları)

TOKİ'de taksitlerin sabit olması ile ilgili Erdoğan'dan açıklama.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. Cnn Türk canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve TOKİ hakkında önemli ifadeler kullandı.

"Suriye'nin kuzeyinde hedefimiz, ilk etapta 100 bin 2. etapta ise 200 bine çıkartmak. Burada briket evler yapıyoruz. Briket evlerin altyapısı var. Öyle yağmur çadırlar öyle bir durum yok. Bunların içerisinde 2+1, 1+1 banyosu, tuvaleti her şeyi var. Isınma noktasında da güneş enerjisi var. Suriyelilerin ülkelerine gönüllü ve güvenli, onurlu bir dönüşü hazırlamamız lazım. CHP ve diğerlerinin söylediği gibi "Biz bunları geldiğimizde Suriye'ye süreceğiz" söz konusu değil. Biz Yunanistan'ın yaptığı gibi de yapmayacağız. Botları nasıl batırdıklarını görüyoruz. CHP'nin yaklaşımı gibi de yaklaşamayız. Bizim bildiğimiz bütün STK'larımız buralarda büyük bir gayretle, coşkuyla bu yatırımları gerçekleştirdiler. BM'de yaptığım konuşmada da bu konuya değindim."

DEVLET 1 MİLYON UCUZ ARSA SATACAK

"Gençlerin başvuru sayoısı 1 milyon 715 bin. 5 milyona dayanan müracaat var. İlk kazmayı 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz nerelerde TKİ yapılacaksa hepsinde aynı anda temelleri atalım bu işi başlatalım istiyoruz. En kısa zamanda kura tarihlerimizi de açıklayarak bu adımları atacağız.

Bir şey daha yapma durumumuz var. Konut arsa, işyeri. Şimdi ben arsamı alır alt yapısı hazırsa ben kendim yaparım diyenlere yönelik mevcut rakamı arttırmak suretiyle belki 1 milyona çıkarmak suretiyle kura ile biz vatandaşlarımıza bu sayısı bulacağız. 

Arsayı yapan kendi evini yapacak. Türkiye'nin dört bir yanında. Bakanlık araştırma ve planlamayı yapacak ve hangi ilde ne kadar arsa, takdim edeceğiz. Bu adımı kura çekiminden önceye yetiştireceğiz. Çalışmayı dün akşam Murat Beye talimatı verdim. Dedim süratle çalışma başlat ve bunun duyurusunu yapalım. Arsa alacak olanlar hemen buraya yönelsinler. Onlarda da kura çekeceğiz. Onlarda da kura çekelim. Kurada kime neresi çıkarsa ona verelim."

Kadın Erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
arkadaşlar 2020 de kurası çekilen 100 bin konut projesi kapsamındaki Muğla 500 konut neden yapılmıyor?diğer illerdeki yapılmış çoğu teslim edilmiş bizim evlerimiz yapilacakmı?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sayın cumhur başkanım geçici işciler nasıl olucak daha önce vaskide çalışıyordum işten çıkarıldım bu kanundan yararlanabiliyormuyum