Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ek Zam Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ek Zam Açıklaması

Emeklilerin bayram ikramiyelerine zam ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. Açıklama asgari ücretlileri de ilgilendiriyor.

Son Dakika 20 Nisan 2022 13:40 0
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ek Zam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bayram ikramiyesi açıklaması geldi.


Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı emekli ikramiyesine zam açıklamasındaydı. Dün Çalışma Bakanı'ndan gelen açıklama sonrası zam umutları yıkılan emeklilerin bu umutları, bugün gelen bir açıklama ile bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in dün açıkladığı gibi emekli bayram ikramiyelerinin 1100 lira olarak hesaplara yatacağını söyledi.


YURT DIŞINDA YAŞAYANLARA MÜJDE: 100 BİN DOLARINI YATIRANA 34 BİN DOLAR VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada yurt dışında yaşayan ve parasını Türkiye'ye getirenlere YUVAM hesabında yüzde 4 döviz getirisi garantisi verileceğini, buna ek olarak faiz gelirinin de eklenmesi ile önemli kazanç sağlayacaklarını söyledi. Erdoğan açıklamasında "YUVAM hesabı döviz cinsinden Yüzde 4 getiri garantisi veriyor. TL olarak açılacak hesaplar içinde oldukça yüksek bir gelir vaat eden bu hesaplar, vatandaşların ülkeleri ile bağlarını canlı tutmasını sağlayacak." dedi.


YUVAM hesabına parasını getirip yatıran yurt dışındaki Türkler 24 ay vade ile 100 bin dolarını bu hesaba yatırdığında 2 yıl sonra 34 bin 738 dolar para kazanmış olacak. (Hesaplama Merkez Bankası'nın resmi sayfasından yapılmıştır.)


GEÇEN SENE ZAM GELMİŞTİ

Geçen sene zam açıklaması gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli bayram ikramiyelerinin 1100 lira olacağını açıklamıştı. Geçen sene enflasyon oranında yapılan zam sonrası bu sene de enflasyon oranında bir artış bekleniyordu. Ancak bu sene beklenen olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Çalışma Bakanı'nın dediği gibi bin 100 lira ödenecek" ifadelerini kullandı.


ASGARİ ÜCRETE DE ZAM YOK

Çalışma Bakanı Bilgin'in sözlerini doğrulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyesinin , Bakanın dediği gibi 1100 lira olacağını söyledi. Çalışma Bakanı dün yaptığı açıklamada asgari ücrete de ek zammın gündemde olmadığını, sene başında iyi bir zam yaptıklarını söyledi. Erdoğan bugün yaptığı açıklamada asgari ücrete ek zam konusuna değinmedi. Ancak bu durum , ikramiyeye zam yapılmaması, asgari ücrete ek zamda kapının tamamen kapandığını gösterdi.


Vatandaşlardan bazıları asgari ücrete zammın enflasyonu daha da arttıracağını belirtirken bazı vatandaşlar, ek zammın yapılmasını istiyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç