Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bebek Bezi, Temizlik Malzemeleri ve Konutta KDV Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bebek Bezi, Temizlik Malzemeleri ve Konutta KDV Müjdesi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu. Erdoğan KDV müjdesini verdi. İşte Erdoğan'ın konuşması.

Son Dakika 28 Mart 2022 20:02 0
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bebek Bezi, Temizlik Malzemeleri ve Konutta KDV Müjdesi

Kabine sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamaları yaptı.


:Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın sona ermesi için samimi davranan tek ülkeyiz. Biz her fırsatta barışı telkin ettik. Barış yolunda en çok çabayı gösteren ülke durumundayız. En üst düzey temas Dışişleri Bakanları arasında Antalya'da yapıldı. Rusya ile Ukrayna heyetleri yarın bir araya gelecek. Biz de toplantı öncesi heyetlerle bir araya gelerek görüşeceğiz. Zelensky ve Putin ile görüşmelerimiz olumlu devam ediyor. Dünya 5'ten büyüktür diyerek BM Güvenlik Konseyi nezdinde itirazlarımızı dile getirdik. Davos'ta one minute diyerek zorbalığa karşı tavrımızı ortaya koyarken derdimiz barıştır huzurdu insan hayatına saygıydı.


Salgında gelişmiş ülkeler bile sağa sola savrulurken :Türkiye'nin sisteminin işlemesinde birilerinin midelerine kramplar giriyor. Savaşta da Türkiye'yi taraf yapmaya çalışanlar, bizim barış köprüsü olmamıza da dayanamıyor.


1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın bir numarası oldu. Bundan dolayı taktirinizi beklemiyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını engellemeyi başaramayacaksınız. Ülkemizin en büyük 10 ekonomi arasına girerek, kendisi ve dostları için yeni bir dünya inşasının önüne geçemeyeceksiniz. Milletimizin bu kutlu yürüyüşe güç vermesine engel olamayacaksınız.


Asıl bundan sonra yapacaklarımızla Türkiye'yi dünyanın en üst ligine çıkaracağız. Zorluklarımız yok mu, sıkıntılarımız yok mu, ayağımıza dolanan ipler yok mu hepsi de var. Ama bunların tamamının üzerine bizim ülkemizi güçlü milletimizi müreffeh yapma irademiz, birikimimiz kararlılığımız var. Herkesin bir hesabı, planı olabilir. Fakat en büyük hesap en büyük plan sahibi Allah'tır. Son söz milletimizindir. Biz bu güne kadar rabbimizden gelen taktire ve milletimizden gelen her karara teslim olduk. 2023 'e kadar gece gündüz çalışarak milletimizle aramızdaki gönül köprülerini sağlamlaştıracağız.


İBB Başkanlığı döneminde Marmaray projesine başladığımızda zehirli oklar bize yöneldi. Uzun mücadele sonrası bu eseri de hizmete sunduk. Mahkeme mahkeme dolaşarak 4 yıl bizi geciktirdiler. Yıllardır Yap İşlet Devret modeli üzerinden birileri bizi yerden yere vuruyor.


Bugün yaşadığımız sıkıntıları görmezden gelmiyoruz. Hayat pahalılığı başta olmak üzere bugünü sorunların üstesinden gelecek olan yine biziz. Tüm alanlarda insanımızın refah düzeyini Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine biz çıkardık. Sadece yatırım yapmakla eser ortaya koymakla kalmadık. Siyasi, askeri, diplomatik, dış ticaret etki alanımızı güçlendirdik.


Darbeler dönemini kapattık. Son olarak ekonomimizi hedef aldılar. En çarpıcı örneğini 2018 Ağustos'ta gördük.


İlk etapta gıdadaki KDV'yi yüzde 1'e düşürdük. Bu indirim 14 Şubat'tan itibaren et, süt yumurta yoğurt peynir patates tahıl gibi ürünlerde uygulanıyor.


Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, bebek bezi gibi temizlik malzemelerinin KDV'sini yüzde 8'e düşürdük. Yeme içme hizmetlerinde de KDV yüzde 8'e düşürüldü.


Net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda yüzde 8 uygulanacak. 150 metreye kadar olan kısım satışta yüzde 8 , arta kalanı yüzde 18 üzerinden hesaplanacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç