Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akkuyu Nükleer Açıklaması 'Putin ile Görüştük...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akkuyu Nükleer Açıklaması 'Putin ile Görüştük...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Akkuyu konusunu görüştü. İşte son dakika açıklaması.

İş Dünyası 6 Ağu 2022 13:08 0
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akkuyu Nükleer Açıklaması 'Putin ile Görüştük...'

Akkuyu Nükleer ile ilgili son dakika açıklaması.

Soçi Zirvesi sonrası uçakta basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerin gündem konusu olan Akkuyu Nükleer konusunun da Soçi'de gündeme geldiğini söyledi.

"Akkuyu Nükleer Santrali, Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden bir tanesi." diye başlayan soru şu şekilde devam etti: "Bunun önemli olmasının sebebi, sadece elektrik üretim kapasitesi değil, aynı zamanda enerji arzı konusunda Türkiye’nin beklentilerinin bir bölümünü karşılamasının öngörülmesi. Diğer taraftan sizin enerji konusunda da en başından beri çok sık vurgu yaptığımız konulardan bir tanesi yerlileşme ve millileşme. Bu çerçevede Rus tarafı ile bir Türk ortağın girişimi olarak yola çıkan IC İçtaş zaman içinde önemli bir bilgi birikimi ve know-how üretmişti. Fakat kısa süre önce ilginç bir gelişme oldu ve Rus tarafı Rosatom yarı yarıya ortak olduğu bu şirkette çalışmalarını durdurdu ve feshetti. Acaba bu konu gündeme geldi mi? Siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu adım bu projenin gecikmesi veya Türk tarafının bir miktar daha böyle taşeronlaştırılmasına neden olabilir mi? Böyle bir risk görülüyor mu?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Tabii böyle bir konuyu görüşmemek olamaz. Görüştük. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, ülkemizin enerji stratejisi içinde ayrı bir öneme sahip. Akkuyu’nun ilk reaktörünü 2023 yılında hizmete alma hedefimiz sürüyor. Bu hususları, Rus tarafıyla görüşmelerimizde bir kez daha ele aldık. ‘25 bin kişi şu anda çalışmıyor. Burası kapatıldı’ gibi ifadeler söyleniyor. Böyle bir şeyi ben de kabul etmedim, Rus tarafı da kabul etmiyor. Çalışıyorlar. Şimdi önümüzdeki hafta Mersin Taşucu’nda Abdülhamit Han sondaj gemimizi uğurlamaya gittiğimde aynı gün oradan Akkuyu’ya geçeceğim. Akkuyu’daki çalışmaları yerinde, bizzat heyetimle beraber izleyeceğim. Ondan sonra da Sayın Putin’e oradaki gelinen durumu aktaracağım, söyleyeceğim. Ona göre de yol haritamızı belirleyelim diyeceğim. Yani onlar da bir defa kesinlikle süreci durdurmak gibi bir şeyi kabul etmiyorlar."

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç