Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesini Açıklıyor İşte canlı Yayın
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesini Açıklıyor İşte canlı Yayın

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , AK Parti'nin 2023 yılı yol haritasını ve Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesini açıklıyor.

Son Dakika 28 Ekim 2022 16:52 1
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesini Açıklıyor İşte canlı Yayın

Son dakika Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi açıklanıyor: İşte Cumhurbaşkanı açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti iktidarı, ülkenin ikinci yüzyılına dair yeni program ve hedeflerin yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu kamuoyuyla paylaşıyor.

AK Parti'nin 2023 vizyon belgesi çaıklanıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Ankara'da düzenlenen programın canlı yayını şu şekilde:

"Sevginin,şefkatin, merhametin, hayatın sembolü,saygıdeğer hanımefendiler, gözümüzün nuru, kıymetli gençler, bugün bu salonda bizlerle yüzyüze birlikte olan ve çeşitli medya mecralarından bizi takip eden muhterem kardeşlerim, Cumhur İttifakının değerli mensupları sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

Cumhuriyetimizin 1. asrının son yılına girmeye hazırlandığımız şu günde Türkiye Yüzyılı'nın ahdi için biraraya geldik. İnşallah cumhuriyetimizin 99. yıldönümünün gururuyla birlikte Türkiye Yüzyılı'nı da milli hafızamıza kazıyacağız.

Cumhuriyetimizin ilk yüzyılına Anadolu topraklarındaki 900 yüzyıllık varlığımızı sona erdirmek isteyen saldırının ardından giriş yapmıştık. Milletimizi topyekûn tarihe gömmek isteyenler Çanakkale, Kutülamare'de olduğu gibi doğrudan karşımıza çıkmadılar. En elverişli aracı kullanarak Anadolu'yu işgale yeltendiler.

Devam eden savaşların yükü altında beli bükülen milletimiz son bir silkinişle millî mücadeleyi başlattı ve zafere ulaştırdı. Anadolu'daki üçüncü büyük devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla kendi içinde pek çok merhaleyi, mücadeleyi barındıran yeni döneme adım attı.

Tüm sıkıntıları kazanımlarıyla ilk yüzyılımızı geride bırakırken milli mücadeledeki destansı meydan okumanın, küllerinden yeniden doğuşun öncülerini selamlamak istiyorum.

İstiklal harbimizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle yad ediyorum.

Cumhuriyetimiz maalesef bu bir asırlık geçmişinin önemli kısmında kendi içinde barışık yaşayamadı. Emperyalistlerin ülkemiz üzerindeki hesapları hiç mi hiç eksik olmadı. Bu kirli hesaplarda kullanılan maşalar da eksik olmadı. Dün vardı, bugün de var. Ülkemiz milli iradenin üstünlüğüne dayanmak üzere vesayet güçlerinin güdümünde kalan yönetimlerin elinde altın kıymetinde yılarını heba etti.

Türkiye'yi 20 yıl boyunca hep durmak yok yola devam diyerek büyüttük. Geliştirdik, güçlendirdik, zenginleştirdik. Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi yeri geldiğinde bize canı pahasına sahip çıkan milletimizin desteğiyle asırlık kayıplarını 20 yılda telafi edecek çalışmaları gerçekleştirdik.

Yönetim sistemini değiştirerek 2 asırlık arayışa cevap verecek bir büyük reformu hayata geçirdik. Dış politikamıza şahsiyet kazandırarak bayrağımızın şanını itibarımızı yükselttik. Her alanda Cumhuriyet'imizin ilk asrının eksikliklerini gdierecek, 2. asrını hazırlayacak duruma geldik. Bugün Türkiye Yüzyılı için milletimizin karşısına böyle bir karne ile çıkıyoruz. Rabbimize her an bize böyle bir milletin mensubu olmayı bahşettiği için hamdediyoruz.

Türkiye Yüzyılı programımızla Cumhuriyet'in 100'üncü yılına güçlü şekilde başlamak istiyoruz. Milletimizin bizi her türlü makama taşıdığı bir konumdayken tek arzumuz, şöyle kalpten kopup gelen Allah Razı Olsun duasını duymaktır. Milletimize hizmet yolculuğumuzu Türkiye yüzyılı ile zirveye çıkardık. Ardından mücadele bayrağını devredeceğimiz gençlerimizle adım adım devam edeceğiz. Başka hiçbir dünyevi kaygımız yok.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye, değerli arkadaşlarına Türkiye Yüzyılı inşaası sürecine verdikleri samimi ve güçlü destek için şükranlarımı ifade ediyorum.

Geçen 20 yılda ülkemize eğitimden sağlığa ,adaletten emniyete, ulaştırmadan sanayiye, tarımdan her alana birçok işler yaptık. Ama hayata geçiremediğimiz işler oldu. Bunların başında ülkemizi darbe anayasasından kurtararak sivil anayasa girişimi geliyor. Hükümetlerimiz döneminde pekiçok anayasa değişikliği yapmamız, bu konuda eksik olmasına mani değil. 12 Eylül anayasasının raf ömrü dolmuştur. Bu doğrultuda girişimler meclis, bazıları teklif aşamasında akim kalmıştır. Her şeyi iel milli iradenin ürünü yeni anayasayı ülkemize kazandırmak, Türkiye vizyonumuzun ilk hedefi.

Başı açık kapalı kadınlarımızın hakkını koruyacak, aile kurumunu güçlendirecek Bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık. Önümüzdeki hafta teklifimizi meclise sunarak ülkemizin gündeminden tamamen çıkmasını sağlayacağız. Zaten gündemimizde böyle bir şey yoktu. Ama bazıları zar zor bunu gündeme soktular. Madem soktunuz biz de adımı atıyoruz. Bu vesile ile Malazgirt'ten bugüne istiklalimiz ve istikbalimiz yolunda verdiğimiz şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz. Asker, polis, jandarmamızı ve diğer tüm güvenlik personellerimizi rabbim korusun güç kuvvet versin muzaffer eylesin.

Türkiye Yüzyılını tüm beklentileri karşılayarak yükselteceğiz. 

Açıklama geldikçe yazımıza eklenecektir. Haberi sık sık yenileyin.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
uc kurus asgari ucrete zam yapacaklarya gundemi nasil oyalasak diye taklaya basladilar