Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı tarihi resmen duyurdu. 

Seçim 22 Ocak 2023 20:56 2
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı!

Son dakika haberi: Seçim tarihi belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı tarihi resmen duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da gençlerle buluştuğu "İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a" programına katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Değerli Bursalılar sevgili gençler, ülkemizin ve milletimizin umudu siz genç kardeşlerimle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Bursa'da mitingimiz 120 bin kişiyi buldu. Bu bir şeyi gösteriyor. İnşallah mayıs bir başka olacak. Bu bahar bir başka bahar olacak. İnanıyorum ki siz gençlerimizle birlikte biz sandıkları bu defa çok farklı bir şekilde patlatacağız.

"SEÇİM 14 MAYIS'TA"

Bu Mayıs başka olacak, bu bahar başka olacak. Durmayacağız, çalışacağız, gayret edeceğiz, tüm genç kardeşlerimizi sandıklara taşıyacağız. Sandıklardan da o sesi çıkaracağız. Bursamızın tüm gençlerine selam gönderiyorum. Bazıları diyor ki, enerjiyi nerede buluyorsun? Enerji burada farklı bir yerde aramaya gerek yok. Daha çok çalışacağız ve daha çok mücadele edeceğiz. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bize yol arkadaşlığı yapacak siz genç kardeşlerimiz için rabbime hamd ediyorum.

MUHALEFETE ADAY ELEŞTİRİSİ

Kendilerine gel deyince, sus deyince susacak, konuş deyince konuşacak bir aday arıyorlar ama bulamıyorlar. Dertleri, milletimizin namusu olarak gördüğü oylarla ülkeyi yönetecek, sizlerin geleceğini inşa edecek bir cumhurbaşkanı çıkarmak, milletvekili seçmek değil. Bunların tek dertleri, her biri diğerinden hazetmeyen, sayısını 6 mı 10 mu olduğunu bilemediğimiz masa ortaklarının çıkarlarına göre hareket edecek bir isim bulmak. Milletimiz ülkesini, özellikle yönetmek için cumhurbaşkanı seçme peşinde, bunlar ise masa ortaklarının yöneteceği aday bulma peşinde. Böylesine bir algoritmaya bedava oynanan oyunlarda bile rastlayamazsınız. Çükü bunların kafası henüz Türkiye Yüzyılı'na erişememiştir. Bunlar artık sürümden kalkmış olan, güncellemesi bile yapılamayan 1990'ların, 1970'lerin siyaset formatında kalkmış tiplerdir.

"10 MART'TA YETKİMİ KULLANACAĞIM"

Bu erken seçim falan değil, seçimi öne almak. Bir diğer adım olarak biz güncelleme yaptık, bununla birlikte bu adımı attık. Cumhur İttifakı olarak da Devlet Bey ile görüşmelerimizi yaparak dedik ki zaman kaybına tahammül yok. Bunun için öyle incelemeler yaptık ki; yaz tatilinden tutun, Karadeniz'de çay ve fındık zamanı, KPSS sınavı gibi bütün değerlendirmeleri yaparak ayrıntıları masaya yatırdık. Hele hele öğrencilerin durumu çok önemli. Bu adımı da atarak kararı buna göre verdik. Ama resmi olarak Cumhurbaşkanının bir yetkisi var. 10 Mart'ta cumhurbaşkanı olarak bu yetkimizi kullanacağız, ondan sonra 60 gün süre var, o süreyi de YSK değerlendirecek. Ama biz kararımızı 10 Mart'ta açıklayacağız."

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
bu seçimde kapı kapı gezenlere oy verme modası geçmesi gerekir kimi nasıl ikna edeçegimden geriye sadece boş bir duvar çıkması lazım hatta kimseyi ikna etmeye onun için ekstra çabalamaya gerek yok bu seçim en masrafsız seçim olması lazım herkes yaptıgı ile övünsün yeter
Ziyaretçi 15 Ay Önce
bizde yana yana seçimi bekliyoruz bitecek bu eziyet inşallah .