Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile Anlaştı NATO Blokajı Kaldırılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile Anlaştı NATO Blokajı Kaldırılıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı , Finlandiya ile İsveç ile anlaşma sağlandı. Nato'ya katılım için uygulanan blokaj kaldırılacak.

Son Dakika 28 Haz 2022 21:44 1
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile Anlaştı NATO Blokajı Kaldırılıyor

Son dakika : Türkiye İsveç ve Finlandiya ile anlaştı.

Madrid'de düzenlenen 3'lü zirveden anlaşma çıktı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Türkiye,  İsveç ve Finlandiya'nın Nato'ya üyelikleri taleplerini kabul edildi.

Edinilen bilgilere göre birazdan bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

AMBARGOLAR KALKTI

Ambargolar kalktı. İadeler için ortak mekanizma kurulacak. Ve bu arada PYD, YPG ve FETÖ'nün metne girmiş olması ilk kes çok önemli olarak vurgulanıyor.

AÇIKLAMALAR GELDİ

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeyi kabul ettiğini bildirdi. 

ANLAŞMA MADDELERİ

Savunma sanayiinde ambargolar kaldırılacak

PKK, YPG ve FETÖ’ye karşı mücadelede işbirliği sözü verildi

Türkiye’nin istediği teröristlerin iadesi sağlanacak

İsveç ve Finlandiya’da PKK’ya para toplanması engellenecek.

ORTAK BİLDİRİ İMZALANDI

Edinilen son dakika bilgilerine göre Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın ortak bildiriye imza attığı öğrenildi.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, "İsveç v Finlandiyayı Nato'ya hangi şiddette bir taleple isteyen, Biden nasıl istiyor onları. Yarın ki görüşmede , işte bir blokajı kaldırdık. Sözün özü çok başarılı buluyorum. Türkiye ile Erdoğan'ın rasyonel ilişkiler kuran bir düzeye yükseltiyor. Daha önce böyle değildi. İsveç ile Finlandiya'nın işbirliği yapacağız demesi ayrı bir şey , dayanışma yapacağız demesi ayrı. Ama yarın bu sonuç çıksaydı tatmin olmazdım."

Habertürk Yazarı Kemal Öztürk yaptığı son dakika açıklamasında konu ile ilgili "Yarın Biden görüşmesinden sonra anlaşma imzalanmış olsaydı bu hem nato hem Türkiye'nin bağımsızlığına gölge düşürebilirdi. Türkiye bağımsız bir duruşla Nato genel sekreteri ve 2 başbakanla mutabakat imzaladı. Ben şaşırdım. Böyle bir anlaşma beklemiyordum. Şimdi ben sayın Cumhurbaşkanının konuşmalarından böyle bir beklentim yoktu." dedi.

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yanlış!!! Bağışlamam,affetmem,HATIRLARIMMM. Yada daha fazla istekli olucaktin çünkü 30 ulkenin askeri gücünü aldı..verdiği zararları talep edicektin.!