SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Cevap Verdi: EYT, Taşerona Sözleşmeliye, Belediye Şirket İşçilerine Kadro Var mı? Ne Zaman
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Cevap Verdi: EYT, Taşerona Sözleşmeliye, Belediye Şirket İşçilerine Kadro Var mı? Ne Zaman

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT, sözleşmeli, taşeron, belediye şirket işçilerine kadro sorusuna cevap geldi.

Son Dakika 28 Eylül 2022 23:08 29
SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Cevap Verdi: EYT, Taşerona Sözleşmeliye, Belediye Şirket İşçilerine Kadro Var mı? Ne Zaman

CNN canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeler, taşeron işçi, EYT, sözleşmeli personellere kadro ve belediye şirket işçileri hakkında soruya yanıt verdi. 

Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi:

"Müjdeler konusunda , son günlerde çokça müjdeler verildiğini ve müjdelerin devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KYK yurtlarında kalan öğrencilere verilen günlük beslenme yardımını 25 liradan 60 liraya çıkardık. Bu önemli bir şey. Şimdi yurtlarımızın kapasitesi 850 bin . Beslenme yardımını ayda 750 liradan 1800 liraya çıkardık. Geçen ay KYK borçlarının sadece ana para üzerinden alınmasını açıkladık. Toplam 26 milyar liranın üzerinde yükü gençlerin üzerinden kaldırdık. Çiftçilere aylık elektrik ödeme yerine hasat sonrası ödeme imkanı. Yani çiftçi ürünü satack para gelince elektrik faturasını verecek. Yine çiftçilere 5 yıla kadar vade ile geçmiş borçlarını ödemeyği müjdeledik. Birçok tarımsal ürünün alım fiyatlarını arttırdık. 2002 yılında sosyal yardımlara ayrılan kaynak 1.6 milyar lira iken 2022 yılında bu rakam 146 nmilyar liraya ulaştı." dedi.

o temel ilkemiz. Şimdiye kadar yaptığmız asgari ücret rakamları noktasında, son asgari ücret tespit rakamını da Aralık'ta yapacağız. Aralık'ta değerlendirme yapıp yeni bir adımı da inşallah yıl sonunda yapacağız. Ve bunda da 2023 'e girerken çok daha güçlü gireceğiz. 

SÖZLEŞMELİLERE KADRO, TAŞERONA KADRO

Belediye şirket işçilerine , taşeron işçilere sözleşmelilere kadro konusunda Erdoğan, "Bu konuda en geniş anlamda çalışmayı hep biz yaptık. Bir defa hiç tereddüt etmeeden asgari ücreti yükseltirken gelen yükün tmamaını işverenin üzerine bırakmadık. Böylelikle üretimi korumuş olduk. Yine devlet olarak çok ciddi fedakarlıkta bulunarak tüm ücretleri , asgari ücrete kadar olan kısımdan vergileri kaldırdık. Memur işçi herkese ilave gelir avantajı sağladık. İşçilerin enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda onları korumak bizim işimiz. Bu ara artış. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için asıl tespiti Aralık ayında yapacağız." cevabını verdi.

EYT

"Son aşamasına geldi. Bu konuda açıklamayı sayın Bakan yapacak. Son aşamaya geldi bize sunulduktan sonra açıklama yapılacaktır."

Kadın erkek diğer işçiler, EYT'lilerle bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (29)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Merak ediyorum eğer ki kadro verilirse belediye den işten çıkarılan işçi (işe iade davasını kazanmış ama belediye almamış) kadrodan yararlanması hak değil mi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dağıtım şirketleri elektrik olarak kadro istiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Elektrik kurumları özelleştirme oldu. Biz de kadro istiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Typ meb kadro isteriz olcak diyolar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
şeker fabrikaları %100 devlete ait kadro bekliyor