Son dakika: Çıraklık mağdurlarına iyi haber geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Çıraklık mağdurlarına iyi haber geldi

Son dakika haberi: Çıraklık mağdurlarını sevindiren son dakika açıklaması geldi. Bakan yaptığı açıklamada çalışmaların başladığını söyledi.

Emekli Haberleri 11 Mayıs 2023 13:09 89
Son dakika: Çıraklık mağdurlarına iyi haber geldi

Çıraklık mağdurlarına iyi haber geldi: Çalışmalar başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Cnn Türk ekranlarına konuk olan Bakan Bilgin, çıraklık konusunda iyi haberi verdi. Bakan açıklamasında çıraklık mağdurlarına ilişkin düzenleme üzerinde çalışmaların başladığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Öğretmenlerle ilgili 3600 düzenlemesi hepsini kapsıyor. Ana muhalefet liderinin öğretmenlerin kadroya geçirildiğinden haberi yok. Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçtiler. Duymamış olabilir, biz buradan altını çizelim. Danışmanları haksızlık ediyorlar. Bunları çalışıp Kılıçdaroğlu'nun önüne koymalı. Reklamcıları biraz da bunları çalışsınlar. Prim yatırdıklarına dair belge getirmedikleri zaman geriye doğru borçlanma yapılamaz. Çıraklar konusu farklı. Ele alan çalışmamız var tamamlayacağız. Staj konusu tamamen farklı. Eğitimin bir parçası. Stajdan emekli olunmaz. Sözleşmemizde belirlenmiş bir tarih temmuz. Enflasyon, paranın reel değer kaybı, refah payı birlikte değerlendirerek artış yapacağız. Kamu işçileriyle yan yana koymaları anlamsız. Sendikalaşmayı teşvik edeceğiz. İş kolu yönetmeliği yayınlanacak. Yasal düzenleme yapacağız. 1936'dan kalan maddeler var. Çağdaş çalışma hayatını inşa edeceğiz. Mülakatı kaldıracağız. Kendi bakanlığımda sınırlı alanda mülakat yapılacağı şekle getirmiştim. Türkiye yüzde 7 büyürse, 1,2-1,4 milyon arasında istihdam yaratıyor. Türkiye istihdam yaratan büyüme modeliyle işsizliği çözeceğiz. İşsizlik tek haneli rakamlara inecek. Şu anda yüzde 10 civarında"

Bakan açıklamasında stajın çok farklı bir konu olduğunu, staj için çalışma olmayacağını, ancak çıraklık mağdurları için çalışmaların başladığını söyledi. Bu açıklama çıraklık mağdurlarını sevindirdi. Çalışma geldiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7 uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (89)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Vedat bilgin hükümetin başına bela olmuştur çırak sitajer haki yok diyip ayrım yaptı şimdi çırak usta esnaf hesap soruyor cevabı kim verecek Tayyip mi vedatmi cokmu gunahiniz vardı akp ne hale düştün
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Staj mağdurları da mağdur edilmeseydi bu eyt yasasıyla birlikte bu sorunda çözülseydi belki 2. Tura kalinmayacakti bunun için çözüm varsa oy var yoksa yok demiştik
Ziyaretçi 10 Ay Önce
vedat bilgin partiye zarar veriyor...
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Staj eğitimin bir parçası sayın bakan doğru söylemiş fakat çıraklar normal insanlar gibi çalışma hayatına başlamış inşallah bakan bilgin bu konuda birşeyler yapacaktır.
Ziyaretçi 10 Ay Önce
AVUKATIN, DOKTORUN ve YURT DIŞI MESLEK LİSELİLERİNKİNİ SAYIYORSUN. KENDİ VATANDAŞININ STAJI EĞİTİM OLUYOR ÖYLEMİ? YATACAK YERİNİZ YOK SİZİN. YÜZÜNE TKRMK GELİYOR İÇİMDEN