Son Dakika: Çipli Kimliklerde Renkli Fotoğrafa Geçiliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Çipli Kimliklerde Renkli Fotoğrafa Geçiliyor

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu ve çipli kimliklerde yeni değişikliği duyurdu.

Son Dakika 22 Nisan 2022 19:28 0
Son Dakika: Çipli Kimliklerde Renkli Fotoğrafa Geçiliyor

Son dakika : Çipli kimliklerde yeni değişiklik.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu ve yeni çipli kimlik kartlarında düzenleme yapılacağını söyledi.  Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen "T.C. Kimlik Kartına e-imza yükleme" lansmanına katılan İçişleri Bakanı Soylu, burada yaptığı açıklamada yeni kimliklerle ilgili dikkat çeken bir değişiikliği duyurdu. E imzanın  10 Ocak günü başladığını ve şimdiye kadar 200 noktada kayıtların alındığını söyleyen Bakan Soylu,  sayının daha da artmasını hedeflediklerini söyledi. 

81 şehirde 200 noktada e imza yüklemesi yaptıklarını söyleyen Bakan Soylu,  "2021 yılsonu itibarıyla Türkiye'de elektronik imza kullanıcı sayısı yaklaşık 6 milyondur. Bizim bu yeni sistemimizde süreç bu taraftan da başlamıştır. Bir nevi pilot dönem olarak gördüğümüz bu dönemin artından, inşallah bu tanıtım programından sonra bu sayının hızla artmasını bekliyoruz. Dolayısıyla elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılması ve hizmet sayısının artırılmasını da sağlamayı umuyoruz. Bankacılık ve finans uygulamaları, noter iş ve işlemleri, tapı ve kadastro iş ve işlemleri, doküman yönetim sistemleri, sağlık sektörü uygulamaları, mali düzenlemelere ilişkin uygulamalar, gümrük işlemleri uygulamaları, iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, hukuk uygulamaları, sigorta ekspertiz uygulamaları, yabancı işçi çalıştırma izni başvuruları; e-imza kullanım alanlarıdır ve bunlarla alakalı bütün detayları da arkadaşlarımız, sıklıkla kamuoyumuzla paylaşacaktır. Gerek güvenlik gerekse hizmet başlıkları olsun, attığımız bütün adımlar, Türkiye'nin çok daha iyi seviyelere gelmesi içindir. Yükü ve sorumluluğu ağır, bir coğrafyada yaşıyoruz. Güçlü olmanın bir tercih değil zorunluluk olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz" dedi.

YENİ ÇİPLİ KİMLİKTE DEĞİŞİKLİK: FOTOĞRAFLAR RENKLİ OLACAK

Çalışmaları devam eden yeni bir düzenlemeye değinen Bakan Soylu, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile yeni bir düzenlemeye geçtiklerini ve en güvenli kimlik için çalışmaların yapıldığını söyledi. Bakan Soylu, "Allah nasip ederse, dünyanın en güvenlikli yerli ve milli pasaportu işlemleri üretilmeye başlandı. Yani, önümüzdeki 3-4 ay içerisinde, başkalarına ihtiyaç duymayacağımız, bizi güvenlik ve çiplerle bir alana sıkıştırmayacak Darphane ile Maliye ve Hazine Bakanlığımızla birlikte, uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir adımı da İnşallah gerçekleştiriyoruz. Eğer becerebilirsek, kimliklerimizde, aynı zamanda pasaportlarda da İnşallah renkli resim kullanacağız. Aynı zamanda 2023 için süresi biten ehliyetler ile ilgili, orada da Darphane ile çok güzel bir çalışma ortaya koyduk, kimlikleri de ehliyetlere yükleyebileceğimiz, içerisinde farklı bilgilerin de olabileceği yeni bir süreci ortaya koyacağız. Biz üç şeyi yapabileceğimizi ve deneyeceğimizi söylemiştik. Birincisi ehliyetlerin kimliklere yüklenmesi, bunu tamamladık. İkinci e-imzanın kimliklere yüklenmesi. Üçüncüsü biraz iddialı bir iş. Kredi kartları üzerinden bir ödeme sistemi kimlik kartlarında geliştirilebilir. Dünyada bunu yapan örnek ülkeler var. Bu konuda ciddi bir alt yapı çalışması yapılıyor" dedi.

Bakan Soylu açıklamasında yakın zamanda çalışmaların sona ereceğini ve renkli fotoğrafa geçilebileceğini söyledi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç