Son dakika: Çin'de konut krizi derinleşiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Çin'de konut krizi derinleşiyor

Çin'den bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde Çin'de konut krizinin derinleştiğine yer verildi.

Emlak 16 Ağu 2023 12:24 0
Son dakika: Çin'de konut krizi derinleşiyor

Çin'de konut krizi derinleşiyor.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından yayınlanan verilere bakıldığında, 70 şehirde yeni konut fiyatlarının Temmuz ayında aylık bazda yüzde 0.23 oranında düştüğüne yer verildi. Sıfır evlerde Haziran ayındaki düşüş yüzde 0.06 seviyesinde gelmişti.

2. el konut piyasasına baktığımızda ise Temmuz ayında fiyatların yüzde 0.47 oranında düşüş gösterdiği görülüyor. China Index Holdings Araştırma Direktörü Chen Wenjing tarafından konu ile ilgili yapılan değerlendirmeye baktığımızda yavaşlamanın Ağustos ayında da devam ettiği bildirildi ve kısa vadede bu durumun sürebileceğinin altı çizildi.

Fiyatların düşüşe girmesi ile birlikte Cuntry Garden gibi temerrütteki gayrimenkul geliştiricileri için kötü bir haber anlamı taşıyor. Bu dev tahvil fonlarının Country Garden riski de yavaş yavaş ortaya çıkmakta.

NE KADAR TAHVİL TUTUYORLAR?

Konu ile ilgili bir de açıklama geldi ve Blackrock 358,5 milyon dolar, Allianz'ın ise 301 milyon dolar değerinde Country Garden tahvili tuttuğuna yer verildi. Buna ek olarak daha önce HSBC 343,6 milyon dolar, Fidelity ise 187,1 milyon dolar Country Garden tahvili pozisyonu olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç