Son dakika: Çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası'na olan kredi borçları ertelendi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası'na olan kredi borçları ertelendi

Son dakika haberi: Çiftçilerin Ziraat ve Tarım Kredi'ye olan borçlarına erteleme geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Tarım 22 Şubat 2023 10:09 0
Son dakika: Çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası'na olan kredi borçları ertelendi

Çiftçilerin borçları ertelendi.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçları 1 sene ertelendi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremden sonra 11 ilde büyük yıkımlar oldu. 42 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken 100 binden fazla bina yıkıldı. Depremden sonra bankalardan son dakika açıklamaları geldi ve kreid borçlarının ertelendiğine yer verildi. Ertelemeden sonra bir açıklama daha geldi.

22 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan son dakika açıklamasında Ziraat ile Tarım Kredi'ye olan çiftçi borçlarının 1 yıl ertelendiğine yer verildi.

Adana,
Adıyaman,
Diyarbakır,
Elazığ,
Gaziantep,
Hatay,
Kahramanmaraş,
Kilis,
Malatya,
Osmaniye,
Şanlıurfa

Yukarıdaki il ve ilçelerde tarımsal ürünleri-varlıkları (ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, işletme tesisleri, ahırları, seraları ve benzeri) zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) veya Tarım ve Orman Bakanlığının diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olan üretim faaliyetlerine devam eden gerçek ya da tüzel kişi üreticiler, iktisadi işletmeler birlikte ve kooperatifler yararlanacak.

Gelen son dakika açıklamasında Ziraat Bankası ile Tarım Kredi tarafından kullandırılan ve 6 Şubat tarihi itibarıyla henüz vadesi gelmemiş olmakla birlikte bir yıl içinde dolacak olan , vadesi 1 yılın üzerinde olanlarda 1 yıl içinde başvuru yapılan ya da vadesinden itibaren bekleme süresi içinde olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki borçlar , vade tarihlerinden itibaren 1 yıl süreyle ertelenecek.

Bu karar ile kredi borçlarının anapara toplamı 250 bin lira ve altında olan kişilerin kredi ile ilgili erteleme işlemleri banka ya da Tarım Kredilere müracaat etmesine gerek kalmayacak. Borçlar resen ertelenecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç