Son dakika: CHP'den YÖK'e 28 Mayıs çağrısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: CHP'den YÖK'e 28 Mayıs çağrısı

Son dakika: CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’den YÖK’e çağrıda bulundu.

Haberler 18 Mayıs 2023 11:11 0
Son dakika: CHP'den YÖK'e 28 Mayıs çağrısı

Son dakika: CHP'den YÖK'e çağrı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’den bir son dakika açıklaması geldi. Açıkel yaptığı açıklamada 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde, ertesi gününde ve takip eden günlerde üniversitelerde fiziki ya da online sınav yapılmaması gerektiğini söyledi.

Fethi Açıkel’in açıklaması şu şekilde;

“28 Mayıs 2023 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri, üniversitelerde bahar dönemi final sınavları takviminin tam ortasında yapılacak. Yüzbinlerce üniversite öğrencisi gencimiz, ikametlerinin bulunduğu illere gidecekler. Saray iktidarının sebep olduğu mevcut ekonomik yıkım koşullarında, gençlerimiz ve aileleri zaten ulaşım masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Bunun üstüne bir de seçim öncesi ve ertesi günlerinde yapılacak olan final sınavları da zaman organizasyonu stresine neden olmaktadır.

YÖK’ün bir genelge ile final sınavlarını ertelemesi ve gençlerimizi sıkıntıdan kurtarması gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminin ortasında yapılacak final sınavları ile ilgili bir erteleme kararı verilmemiş olması ülkemizin geleceği olan genç yurttaşlarımızın sandığa katılımını ve en temel yurttaşlık hakkı olan sandık güvenliği çalışmalarına destek vermelerini ciddi şekilde düşürecektir. Yüzbinlerce gencimizin müşahit ve gözlemci olarak sandık güvenliği çalışmalarına katkı verdiği de unutulmamalıdır.

Saray, YÖK marifetiyle gençlerin en temel yurttaşlık tercihlerinden ve her türlü hak talebinden çekinmek yerine, ülkemizin umudu olan gençlerimizin daha geniş bir zaman dilimi içerisinde sandığa gitmesini kolaylaştırmalıdır. YÖK, acilen bir genelge yayınlayarak üniversite senatolarına 26-31 Mayıs tarihleri arasında fiziki ya da online sınav yapılmaması kararını kamu ve vakıf üniversitesi ayrımı gözetmeksizin, bir an önce bildirmelidir.”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç