Son dakika: CHP'den sandık güvenliği açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: CHP'den sandık güvenliği açıklaması

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik'ten seçim güvenliği ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

Haberler 25 Mayıs 2023 15:53 0
Son dakika: CHP'den sandık güvenliği açıklaması

Son dakika: CHP'den seçim güvenliği açıklaması.

2.tur Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik'ten seçim güvenliği ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Çelik yaptığı açıklamada "Biz seçim güvenliğiyle ilgili gerekli tedbirleri aldık. Siz sandığa gelin, oyunuzu kullanın ve gerisini CHP'ye ve Millet İttifakı'na bırakın" dedi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik'in açıklamaları şu şekilde;

"BİTEM, 'CHP İntranet' ve 'CHPnet' adını verdiğimiz bilişim sistemleri hem CHP örgütlerinin yönetilmesini kolaylaştırıcı görevler üstleniyor hem de seçim sonuç sistemi ve mobil uygulamalarımız ile seçim günü sahadan veri akışını sağlıyor. Seçim günü seçim sistemimiz hiçbir zafiyete uğramadan çalışmış, çeşitli bant daraltma teşebbüsleri önceden tespit edilip çözülmüştür. Siber saldırılar anında bertaraf edilmiştir." 

"Bizim seçim sistemimizin esası sandık güvenliğidir." diyen Çelik, seçim gününde, oy verme işleminin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesinin, ıslak imzalı tutanakların teslim alınmasına bağlı olduğunu vurguladı.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK

Çelik, 14 Mayıs'ta sisteme girdikleri ıslak imzalı sandık sonuç tutanakları ile Yüksek Seçim Kurulunun SEÇSİS'e girdiği oylar arasında farklılıklar tespit edildiğini bildirerek, CHP aleyhine farklılık bulunan sandıklardan 2 bin 645'inin düzelttirildiğini söyledi. Çelik, şunları kaydetti:

"Seçimin ilk turunda kullanılan teknolojik altyapıyla ve sistem mimarisiyle ilgili olarak, göreve geldiğimiz günden itibaren Türkiye'nin saygın uzmanlarıyla fikir alışverişinde bulunduk ve gelen tüm önerilerle ilgili aksiyon aldık. Veri güvenliğini ve veri hızını arttırmaya yönelik yeni nesil teknolojilerle sistem mimarimizi güncelledik. Ayrıca sandık sonuçlarının anlık analizleri için yapay zeka teknolojilerini sistemimize entegre ederek sandık sonuç takip sistemimizi güncelledik. Güncellediğimiz teknolojik altyapımız, şu anda alanında uzman kişiler tarafından test ediliyor. CHP'nin seçim sistemi konusunda tüm vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Biz seçim güvenliğiyle ilgili gerekli tedbirleri aldık. Siz sandığa gelin, oyunuzu kullanın ve gerisini CHP'ye ve Millet İttifakı'na bırakın."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç