Son Dakika: CHP Asgari Ücrete Ek Zam Teklifini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: CHP Asgari Ücrete Ek Zam Teklifini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir son dakika açıklaması geldi ve asgari ücrete zam teklifi kamuoyuna duyuruldu.

Siyaset 17 Haz 2022 11:57 0
Son Dakika: CHP Asgari Ücrete Ek Zam Teklifini Açıkladı

Son Dakika: CHP asgari ücrete ek zam teklifini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden asgari ücrete ek zam konusunda bir son dakika açıklaması geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zammın muhakkak gelmesi gerektiğini söyledi.

Asgari ücretin , açlık seviyesinin çok altına düştüğünü söyleyen Öztrak , hükümetin kasada 500 milyar lira var diye övündüğünü , madem para varsa zammın yapılması gerektiğini söyledi. 

"Şu anda asgari ücret açlık sınırının altına düşmüş vaziyette. Hem de baya ciddi düzeyde düşmüş vaziyette." diyerek açıklamasına başlayan Öztrak, "Hükümet övünüp duruyor. 500 milyardan fazla kasasında para var Hazine'nin. Dolayısı ile bir an önce hiç kimseyi bekletmeden tüm bu maaş ayarlamalarını yapmaları lazım." dedi. 

EN AZ YÜZDE 35

Öztrak açıklamasının devamında asgari ücretin zammından bu yana yüde 35 enflasyon olduğunu söyleyerek, "Asgari ücretin tespitinden beri enflasyon ne kadar? Açıp baktığınız zaman yüzde 35-40. Bunun altında olmaması lazım." dedi.

NE OLACAK?

CHP'nin teklifine göre;

Asgari ücrete yüzde 35 zam gelirse: 5741 TL olur.

Asgari ücrete yüzde 40 zam gelirse: 5954 TL olur.

EK ZAM KESİNLEŞTİ

Dün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücrete ek zammı görüştü. Toplantı sonrası açıklama yapan Atalay, asgari ücret komisyonunun toplanacağını söyledi. Detayları için TIKLAYIN

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç