Son Dakika: Celal Şengör'e Ne Oldu? Deprem Sonrası Twitter'da Neden Gündem Oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Celal Şengör'e Ne Oldu? Deprem Sonrası Twitter'da Neden Gündem Oldu?

Son dakika: Prof. Dr. Celal Şengör'e ne oldu? Neden sosyal medyada gündem oldu?

Yaşam 23 Kasım 2022 10:14 0
Son Dakika: Celal Şengör'e Ne Oldu? Deprem Sonrası Twitter'da Neden Gündem Oldu?

Son dakika: Deprem sonrası Celal Şengör gündem oldu.

Düzce'de gece 4.08'de meydana gelen depremden sonra ilginç bir şekilde Prof. Dr. Celal Şengör gündem oldu. bir sitenin Celal Şengör hala uyanamadı başlıklı yazısı gündem olurken Celal Şengör'ün hasta mı depremde yaralandığı mı merak edildi.

Ancak 'Celal Şengör'ün Halen Uyanmadığı Belirtiliyor' başlığı, Celal Hoca'nın hastalandığı ya da yaralandığı amaçlı yapılmış bir paylaşım değil.

BÜYÜK DEPREM OLACAK MI?

Deprem sonrası büyük deprem olacak mı ? sorusu merak edildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat Düzce depremine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Depremin büyüklüğünü 6 olarak verdik. Ana şok sonrasındaki süreç bizim için olumludur. Artçıların zaman içerisinde hem büyüklükleri hem de sıkılıkları azalarak devam edecektir. 8 kilometrelik uzunluğundaki bu fay parçası ana depremde kırılmıştır. Enerjisi boşalmıştır. Bunun dışında orada daha büyük bir deprem olasılığı riski çok düşüktür" ifadelerini kullandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Merkezi Öğretim üyesi Prof. Hasan Sözbilir ise yaptığı son dakika açıklamasında 99 yılında kırılan fay hattının ucunda meydana gelen bu depremle ilgili "O bölgede birçok kırılmamış fay var. Ama şu anda depremin olduğu yer bu fayların hiçbiri değil. Kırılmanın beklendiği fayın üzerinde gerçekleşmedi bu deprem. Şu anda depremin merkezinin olduğu yer Gölyaka'nın kuzeyinde Sarıdere denen bir yer" dedi.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz  "Bu tetiklenmiş bir deprem olarak varsayılabilir ama bölgede daha büyük bir beklentimiz yok. 5 büyüklüğüne kadar artçıların olması mümkün. Gelen artçılarda hasar görmüş binaların daha çok hasar görmesi mümkün" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç