Son dakika: Çay fiyatlarına büyük zam tarihini verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Çay fiyatlarına büyük zam tarihini verdi

Son dakika haberi: Çay fiyatlarına büyük zam geleceği açıklandı. Açıklamada büyük zammın tarihine yer verildi.

Tarım 28 Nisan 2023 14:53 2
Son dakika: Çay fiyatlarına büyük zam tarihini verdi

Son dakika haberi: Çay fiyatına büyük zam iddiası.

Enflasyon hala yüksek seviyelerde seyrediyor. Yüksek seyreden enflasyon rakamları nedeniyle her geçen gün fiyatlara zamlar gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre çay fiyatına da büyük zam geleceği iddia edildi.

Soğan ile patates fiyatları 3 yıl önce olduğu gibi bu sene de ülke gündeminde en çok konuşulan konu olurken bir zam haberi de çaya geliyor. Temel ihtiyaç ürünleri arasında yer alan ve vazgeçilmez içeceğimiz olan çay için gelen zam haberi, çay tiryakilerini üzdü.

Ekonomist Turhan Bozkurt sosyal medya hesabı üzerinden konu iel ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bozkurt yapıtğı açıklamada çay fiyatlarına yüzde 100 oranında zam geleceğini iddia etti.

ÇAY FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Marketlerde satılan çayların fiyatları da en merak edilen konuların başında oldu. Zam öncesinde vatandaşlar, birkaç kilo çay alarak birkaç aylık çay stoğunu yapmak, çaya yükske fiyat vermemek istiyor. Bu nedenle vatandaşlar, çay fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

A101 marketlere baktığımızda 1 kg Çaykur kamelya çay fiyatının 75.45 TL'den satılığa çıkarıldğı görülürken Lipton Demlik Poşet Çay Keyif 48'li çay fiyatı ise 39.50 TL seviyesine kadar yükseldi.

Migros'a gidenler ise Çaykur Tiryaki 1 kiloluk çayına 76 lira veriyor. Doğuş Karadeniz çayına baktığımızda ise 1 kilo çayın 74.50 TL seviyesinde, Çaykur Rize Turist 1 kilo fiyatının ise 77 lira olduğuna yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
niye bunlara agir cezalar gelmiyor.meslek men hapis gibi agir ceza gelsin
Ziyaretçi 12 Ay Önce
3mayısta yaş çay fiyatı açıklanacak ondan önce alın mutlaka devletin çayından vazgeçmeyin çaykur