Son Dakika: Çay Fiyatına Zam Yüksek Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Çay Fiyatına Zam Yüksek Zam Geliyor

Son dakika haberi: Çaykur kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre çaya rekor zam geliyor.

Tarım 16 Mayıs 2022 14:21 1
Son Dakika: Çay Fiyatına Zam Yüksek Zam Geliyor

Son dakika haberi: Çay fiyatlarına yüzde 43 oranında bir zam geldiği açıklandı.

Tüm Türkiye'yi derinden sarsacak bir zam açıklaması geldi. Çaykur kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre ÇAYKUR'un kuru çay fiyatına yüzde 43 oranında bir zam uyguladığı öğrenildi. 

YAŞ ÇAY ALIM FİYATINI ERDOĞAN AÇIKLADI

Geçen gün Rize Artvin Uluslararası Havalimanı açılış töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenen açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merak edilen 2022 yılı yaş çay alım fiyatını da kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, geçen sene 3.87 TL seviyesinde olan yaş çay alımı fiyatının 6 lira 70 kuruş seviyesine çıkarıldığını ve kilogramda üreticilere verilen 13 kuruşluk desteğin de 30 kuruşa çıkarıldığını, yaş çay alımı fiyatının 7 liraya sabitlendiğini söyledi. 

Bu oranlarla birlikte yaş çay fiyatına yüzde 75 seviyesinde bir zam yapıldığı belirtildi. Üreticiler ise bu fiyatı memnuniyetle karşıladı. Ancak bu tüketicilere zam olarak yansıyacak. 

2 GÜN SONRA ZAM AÇIKLAMASI GELDİ

Yaş çay alım fiyatına yapılan zammın ardından bir son dakika haberi geldi. İnternet Haber'in aktardığı son dakika bilgisinde kuru çaya zam yapılacağı öğrenildi. Çay üreticilerinin özel sektöre düşük fiyat üzerinden çay satışının da önüne geçilmesi için beklenne ve tüm çay üreticilerinin beklediği kuru çay zammının da geleceği bildirildi. ÇAYKUR tarafından bu zammın yapıldığına yer verildi. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre kuru çay fiyatına yüzde 43.7 seviyesinde bir zam geleceği öğrenildi. 

GÜNDE 400 MİLYON BARDAK ÇAY İÇİLİYOR

Dünyanın en çok çay tüketimi yapan ülkesi olarak ülkemizde her gün 400 milyon bardak çay tüketimi yapıldığı biliniyor. 

AMA ÇAYKUR ZARAR EDİYOR

2021 yılı için açıklanan verilere baktığımızda Çaykur'un rekor zamma imza attığı görüldü. Edinilen bilgilere göre Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü 2021 yılında da zarar etti. Bu durum ise başta muhalefet partisi milletvekilleri olmak üzere birçok kesimden tepki topluyor. Ciddi derecede çay tüketimi yapılan ve çay satışının sürekli olduğu ülkemizde zararın neden olduğu sorusu soruluyor. 

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Onuda satın