Son Dakika: Çay Fiyatına Bir Zam Daha Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Çay Fiyatına Bir Zam Daha Geldi

Son dakika haberi: Çay fiyatlarına bir zam daha geldi. 2 ay önce gelen zam, geçen hafta gelen zam ve bu hafta gelen zamla toplam artış oranı yüzde 60'ı geçti.

Tarım 5 Tem 2022 11:03 1
Son Dakika: Çay Fiyatına Bir Zam Daha Geldi

Geçen gün gelen ytüzde 43.7'lik zamdan sonra bir son dakika haberi daha geldi: Çay fiyatlarına yüzde 9.5'lik bir zam daha geldi.

Yükselen enerji fiyatları nedeniyle art arda zamlar gelmeye devam ediyor. Gelen son bilgilere göre çay fiyatlarına 3 ay içinde üçüncü bir zam daha geldiğine yer verildi. 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) kaynaklarından alınan bilgilere göre 16 Mayıs tarihinde çay fiyatlarına ortalama yüzde 43.71 seviyesinde bir zam yapıldı. Yapılan zammın ardından iki defa daha zam geldi. 

GEÇEN HAFTA YÜZDE 2.5 ZAM GELDİ

Bundan bir hafta önce çay fiyatına yüzde 2.5 oranında bir zam geldiği açıklanmıştı.

BİR ZAM DA BU HAFTA GELDİ

2 ay önce gelen zamdan sonra geçen hafta bir zam gelmiş, bu hafta da gelen zamla birlkte art arda 3 zam yapıldı. Bugün yapılan son dakika açıklamasında çay fiyatına yüzde 9.5'lik bir zam daha geldi.

TOPLAM ZAM YÜZDE 61.3

2 ay önce , geçen hafta ve bu hafta gelen zamla birlikte çay fiyatlarında 2 aydaki fiyat artışı yüzde 61.3 seviyesinde oldu. 

ÇAY ALIMI FİYATLARI AÇIKLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs günü yaş çay alımı fiyatlarını açıklamış ve geçen sene 3.87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruş seviyesine, kg başına verilen devlet desteği ise yüzde 130'luk artışla 30 kuruşa çıkmıuş ve kilo fiyatı 7 liraya gelmişti.

YENİ ZAMLAR GELEBİLİR

Sektör temsilcileri, 2 ayda gelen 3 zamdan sonra Temmuz ve Ağustos aylarında yeni zamların gelebileceğini söyledi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kaşıkla verıp kepçeyle alıyor zam yapma fazlasıyla alma