Son dakika çalışma saatleri kısalıyor: Mesai 4 güne düşmeye başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika çalışma saatleri kısalıyor: Mesai 4 güne düşmeye başladı

Avrupa ülkelerinde haftada 4 gün mesai uygulamasına geçilmeye devam ediliyor. Sırada Türkiye var. İşte gelen son dakika açıklaması ve haftada 4 gün mesaiye geçen ülkeler.

Dünya 5 Haz 2023 20:09 4
Son dakika çalışma saatleri kısalıyor: Mesai 4 güne düşmeye başladı

Haftada 4 gün mesai uygulaması yayılıyor.

Haftada 4 gün mesai uygulaması her geçen gün Avrupa ülkelerinde yayılmaya devam ediliyor. İlk olarak İngiltere'de başlayan uygulama, daha sonra hızlı şekilde diğer avrupa ülkelerine yayılmaya başladı. İngiltere'de 4 gün mesai uygulamasına geçen sektörlerde iş verimliliği artarken bunu izleyen diğer Avrupa ülkeleri, çalışanlardan daha fazla karşılık almak, daha verimli çalışmalaırnı sağlamak için haftada 4 gün mesai uygulamasına geçmeye devam ediyor. 

İngiltere'de başlayan ve sınırlı sektörlerde uygulamaya alınan haftada 4 gün mesai uygulaması, daha sonra sırayla Belçika, İsveç, Finlandiya ve İspanya'da yayılmaya başladı. Burada bilişim başta olmak üzere birçok sektörde çalışanlar, haftada 4 gün mesai uygulamasına başladı. Haftanın ilk 4 günü mesaiye giden çalışanlar, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise tatil yaparak kendilerine, ailelerine vakit ayırıyor.

İşverenler bu uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, çalışanların işlerine daha iyi motive olduğunu, işçiden daha çok verim aldıklarını söyledi.

PORTEKİZ DE 4 GÜN MESAİYE GEÇTİ

Son dakika bilgisi ise Portekiz'den geldi. Gelen son dakika haberinde Portekiz'de bazı sektörlerde 4 gün mesai uygulamasına geçildi. Sizce Türkiye'de de olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TÜRKİYE'DE MESAİ SAATLERİ DÜŞEBİLİR

Türkiye'de ise mesai saatlerinin düşmesi gündemdeydi. Eski Çalışma Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada mesai saatlerinin 7 hatta 6'ya düşürülebileceğini söylemişti. Yeni Bakan Vedat Işıkhan'ın bu konuda çalışma yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız aşağıdaki linklerden uygulamamızı ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Ay Önce
adamlar babasının evi gibi akşama kadar internette utanmasalar evdekileride getirecekler neden mesainin 17 olmasından masa başında oturanların çoğusu bu özellikte elk beleş şu çay beleş daha evi ne yapsın 5 yıldızlı otel hemde bedeva
Ziyaretçi 9 Ay Önce
İnsanların daha verimli çalışması için verilebilecek en güzel karar
Ziyaretçi 9 Ay Önce
ozellikle özel sektörde düşmeli Kendimize ve ailemize vakit ayıramıyoruz. memurlar 5gun izin 2 gün izinli. özel sektörde de 5e düşürülmesi ve günlük çalışma saati 6saate dusurulmeli
Ziyaretçi 9 Ay Önce
Bizim gibi Türk milleti çalışmaya mahkum ağız kapatılmaya hür yaşamaya her zaman kısıtlanıyoruz ben özel sektörde çalışıyorum 12veya 13 saate kadar çıkıyor çalışma saati siz düşüreceğiz dediğinizde daha çok çalışıyoruz biz ya bu özel sektörede bir yasa koyun yada Allah rızası için bence hiç birşeye karışmayında en azından daha az çalışırız belki insanın canını alacaklar neredeyse tüm özel sektör için konuşuyorum