Son Dakika: Çalışan ve Emeklilere Maaş Zammı Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Çalışan ve Emeklilere Maaş Zammı Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu ve çalışanlar ile emeklilere zam yapılacağını söyledi.

Çalışma Hayatı 10 Mayıs 2022 12:21 0
Son Dakika: Çalışan ve Emeklilere Maaş Zammı Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den memur, emekli ve asgari ücret zammı açıklaması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada hükümetin, çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak, maaşları ve alım gücünü arttıracak yeni çalışmalarının olduğunu , hükümetin bu konularda çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı yapıldı. Düzenlenen kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında mnaaşlara iyileştirme geleceğini söyledi. Bu açıklama sonrası Çalışma Bakanı Bilgin bir basın toplantısı düzenledi. Bakan düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını detaylandırdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" ifadelerini kullandı. Bu ifadeler , bugün düzenlenen basın toplantısında ,Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'e soruldu. Bakan Bilgin bu soruya , memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını söyledi. 

ÇALIŞANLAR VE EMEKLİLER KORUNACAK

Hükümet olarak çalışan ve emekli vatandaşların enflasyona karşı korunacağını söyleyen, bu konuda çalışmalar olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte yol haritasının belirleneceğini söyledi.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayına ait enflasyon rakmaları 4 Temmuz 2022 günü kamuoyuna açıklanacak. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç