Son dakika: Büyükşehirlerde yaşayan memurlara ek maaş zammı geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Büyükşehirlerde yaşayan memurlara ek maaş zammı geliyor

Son dakika haberi geldi: AK Parti kaynakları yaptığı açıklamada büyükşehirlerde yaşayan memurlara maaş düzenlemesi geleceğini bildirdi.

Son dakika: Büyükşehirlerde yaşayan memurlara ek maaş zammı geliyor

Son dakika: Büyükşehirlerde yaşayan memurlara maaş düzenlemesi geliyor.

Geçen hafta TBMM'den geçen düzenlemede BDDK çalışanlarından İstanbul'da yaşayanlara 2023 yılı için 35 bin lira, 2024 yılı için ise 45 bin liraya kadar ek tazminat ödenmesi düzelemesi geldi. Torba yasaya eklenen teklifin TBMM genel kurul görüşmeleri aşamasında geri çekileceği bildirildi.

Teklifin tepki çekmesi sonrası AK Parti kaynakları, söz konusu düzenlemenin torba teklifin hazırlıkları sırasında gündeme gelmesine rağmen hala teklife eklemediklerini, ancak hem BDDK yöneticileri hem de muhalefet partileri hem de AK Parti komisyon üyeleri ile görüşüldükten sonra eklendiğini söyledi. Düzenlemenin kendilerinin de içine sinmediğini söyleyen AK Partili isimler, “Bu düzenleme adaletsizliği ortaya çıkaracaktı. Zaten diğer üst kurullardan, mesela SPK’dan da benzer talepler geldi. Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimizde kamudaki ücret rejimine yönelik genel bir çalışma yapıldığı bilgisini verdiler. Bu sebeple BDDK’yı ilgilendiren madde geri çekilecek. Maliye Bakanlığı kendi çalışmasını tamamladıktan sonra, tüm kamu personelinin ücretlerini yeniden düzenleyen ve kamuda aynı işi yapanların aynı ücreti almalarını öngören yeni bir düzenleme yapılması düşünülüyor. Ama bu kısa vadede olacak bir şey değil” diyerek köklü bir düzenleme mesajı verdi.

NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALINDI?

BDDK'nın merkez teşkilatı, İstanbul Finans merkezine taşındı. Taşınma sonrası personeller, yüksek kiralar ve hayat pahalılığı nedeniyle düzenleme istedi. Bu talep meclise geldi ve 2023 yılında 35 bin TL, 2024 yılında ise ek olarak 45 bin lira ödeme yapılması talep edildi.

TÜM MEMURLARI KAPSAYAN DÜZENLEME GÜNDEMDE: PEKİ NASIL OLACAK?

AK Parti kaynakları yaptığı açıklamada tüm kamu personellerini kapsayan düzenleme yapacaklarını söyledi. Bu açıklamaya göre baktığımızda büyükşehirlerde yaşayan kamu personellerine kira ve yaşam yardımı yapılması için düzenleme yapılması bekleniyor. Ek ödemeler ile büyük illerde çalışan kamu personelleri korumaya alınacak. Söz konusu düzenlemenin 2024 yılında gelmesi bekleniyor. Düzenleme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamasını ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç