Son Dakika: Bugün Gelen Zamdan Sonra Benzin ve Motorine Bir Zam Daha Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bugün Gelen Zamdan Sonra Benzin ve Motorine Bir Zam Daha Geliyor

Son dakika haberi: Benzin ile motorin fiyatlarına yeni zam geliyor. İşte akaryakıt sektöründen gelen son dakika bilgileri.

Emtia 17 Mayıs 2022 20:03 0
Son Dakika: Bugün Gelen Zamdan Sonra Benzin ve Motorine Bir Zam Daha Geliyor

Bir zam haberi daha: Benzin ile mazot fiyatına hafta içinde bir zam daha yapılacağı açıklandı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın faturası tüm dünyaya çıkıyor. Tüm dünyada ekonomiler derinden sarsılırken akaryakıt fiyatları dur durak bilmiyor. Son verilere göre brent petrol varil fiyatı 115 dolar seviyesine kadar çıktı. Bunun yanı sıra Türkiye'de döviz kuru da ciddi oranda yükselişe geçti. Son açıklamalarla birloikte akaryakıt fiyatlarına döviz kuru zammı yapılmaya devam edildi. 

Son 7 gün içerisinde iki sefer zamlanan benzin ile motorin fiyatına bir zam daha geleceği açıklandı. Son zamlarla birlikte 22 lira seviyesini geride bırakan benzine bir zam daha yapılacağı açıklandı. Milli Gazete'de yer alan ve az önce son dakika olarak geçilen haberde zammın yarın gece yarısından sonra geçerli olacağına yer verildi.

KONTAK AÇAMAYACAK DURUMA GELİNDİ

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son artışların ardından vatandaş artık kontak açmaya korkar hale geldi. Bir depo benzin bin liranın çok üzerine dolarken vatandaşlar, bu konuda düzenleme ve indirim bekliyor. 

YENİ ZAM GELİYOR

Sektör temsilcilerinden gelen son dakika bilgisine göre Çarşamba gece yarısından sonra benzin ile motorin fiyatlarına 75 ile 85 kuruş arasında zam geleceği , beklentinin şimdiden oluştuğuna yer verildi. 

Yeni am ile birlikte benzin ile motorin fiyatları 24 lira seviyelerine kadar dayanacak.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

Bugün gelen son zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 22 lira 82 kuruş seviyesinde satılırken motorin fiyatı 22 lira 3 kuruş seviyesinde seyrediyor. 

Ankara'da benzin litre fiyatı 22 lira 93 kuruş seviyesinde iken motorin litre fiyatı 22 lira 13 kuruş seviyesinde seyrediyor. 

İzmir'de ise benzin litre fiyatı 22 lira 95 kuruş seviyesinden satışa sunuluyor. Motorin ise 22 lira 14 kuruş.

Çarşamba gece yarısından sonra gelmesi beklenen yeni zamla birlikte benzin ile motorin fiyatları 24 lira seviyesine dayanacak. 

DOLAR KURU VE BRENT PETROL NE KADAR?

Piyasalardan gelen son verilere göre dolar kuru 15.83 TL seviyesinden işlem görürken brent petrol varil fiyatı 114.23 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç