Son dakika: Buğday fiyatları için kritik tahmin geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Buğday fiyatları için kritik tahmin geldi

Goldman Sachs'tan buğday fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Emtia uzmanı, düşüşte sona gelindiğini söyledi.

Emtia 30 Ocak 2023 08:17 0
Son dakika: Buğday fiyatları için kritik tahmin geldi

Son dakika : Buğday fiyatları ile ilgili kritik değerlendirme geldi.

Goldman Sachs Emtia Araştırma Başkan Yardımcısı Daniel Sharp bir son dakika açıklamasında bulundu ve önemli değerlendirmeler yaptı. Ekonomim.com'dan Elif Karaca'ya açıklamalarda bulunan Goldman Sachs Emtia Araştırma Başkan Yardımcısı Daniel Sharp, buğday fiyatları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Buğday fiyatlarının , Rusya ihracatının artması ve Ukrayna Tahıl Koridoru anlaşması ile birlikte gerilediğini bildiren Sharp , 2022 yılının dalgalı geçen ilk yarısından sonra yaşanan bu durumların fiyatları düzelttiğini söyledi ve "2022'nin dalgalı geçen ilk yarısından sonra, tahıl anlaşmasının uzatılması Rusya'nın jeopolitik risk primini düşürdü ve üretilen mahsul lojistik zorluklara rağmen satılarak ihracat arttı. Bu, uluslararası piyasalarda fiyatların düşmesini sağladı" dedi.

FİYAT DÜŞÜŞÜ, BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

Açıklamasının burasına bir ancak koyan Sharp, buğdayda artık aşağı yönlü hareketin büyük bölümünün tamamlandığını düşündüklerini söyledi ve "Tahıl anlaşmasının uzatılmasıyla, jeopolitik risk priminde memnuniyetle karşılanan bir azalma olsa da, burada anlaşmadan yeniden çekilmeye yol açacak bir riskin devam ettiğine dikkat çekmek gerekiyor. Kanada, kötü geçen 2022'den sonra hem üretimde hem de ihracatta ard arda iyileşmeler gördü. Bu durum Arjantin'deki kuraklığı dengeledi. ABD’de önümüzdeki aylarda hava koşullarıyla ilgili önemli bir şok yaşanmazsa, buğday fiyatlarının 7.5-8 dolar arasında işlem görmesi beklenebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Finans7.com emtia fiyatları hakkında yatırım tavsiyesi vermez. 
Kaynak: https://www.ekonomim.com/ekonomi/altin-icin-uzun-sureli-rallinin-kosullari-olustu-haberi-681204

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç