Son Dakika: Bu Sektörde Çalışanlara Asgari Ücret Ek Zammı Müjdesi Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bu Sektörde Çalışanlara Asgari Ücret Ek Zammı Müjdesi Geldi

Son dakika haberi: Nisan 2022 Ücret Artış Trendleri Ara Anketi yapıldı ve birçok çalışana ek maaş zammı geleceği müjdesi verildi.

Çalışma Hayatı 26 Mayıs 2022 17:59 1
Son Dakika: Bu Sektörde Çalışanlara Asgari Ücret Ek Zammı Müjdesi Geldi

Son dakika : Asgari ücrete ek zam kararı geldi.

Son dakika haberi geldi. Küresel insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı firması Mercer Türkiye ve Türkiye'de insan yönetimi alanında faaliyet göstermekte olan PERYÖN iş birliği ile düzenlenen 'Nisan 2022 Ücret Artış Trendleri Ara Anketi'nin yeni sonuçları kamuoyuna açıklandı. Açıklanan verilere baktığiımızda 2022 yılında firmaların büyük çoğunluğunun asgari ücrete ek zam yapacağı öğrenildi. Şirketlerin yüzde 63.9'u asgari ücrete ek zam yapacak. 2022 yılında maaşlara yüzde 58 oranında zam yapıldığı görüldü.

16 sektörden 464 firma ile yapılan anketin sonuçlarına baktığımızda şirketlerin büyük çoğunluğu sene ortasında maaşları arttıracağını duyurdu. Firmaların yüzde 63.9'u ise ek maaş zammı yapacağını duyurdu. 

Türkiye'de faaliyet göstermekte olan yurt dışı kaynaklı firmaların ise yüzde 70'inden fazlası ek maaş zammı yapacağını açıkladı. yerli firmaların ise yüsde 53.3'ü ek zam yapacak.  

BU SEKTÖRLERDE ÇALIŞANLARA ZAM

2022 yılında en çok ek maaş zammı yapılacak sektörler ise şu şekilde olacak:

  • yüzde 83,3 kimya,
  • yüzde 78,3 üretim dışı,
  • yüzde 75 otomotiv tedarik sanayi
  • yüzde 67,7 üretim sektörü.

Sizce başka hangi firmalarda çalışanlara ek zam gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Artış bütçesine göre baktığımızda ise en yüksek olan sektör yüzde 67.5 'lik seviye ile otomotiv tedarik sanayi öne çıkıyor. Yüzde 62 sigorta şirketleri öne çıkarken yüzde 61.5 ile otomotiv ana sanayi, yüzde 60 ise tüketici ürünleri ve üretim dışı sektörler olacak. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mercer Türkiye CEO'su Dinçer Güleyin, 2018 yılında başlayan pandemi ile birlikte ekonomik belirsizliğin başladığı ve bu konuda çok sayıda önlemin gündeme alındığını söyledi. Güleyin açıklamasında, "2021 yılında gerçekleşen asgari ücret zammı ve yüksek enflasyon, çalışan tarafında ücret artış beklentilerini de yükseltirken firmaları da bu konuda çeşitli önlemler almaya itti. Neredeyse tüm sektörlerde 2022 yılında ek ücret artışı planlamasının yapılması enflasyon ve maliyetlerdeki artışın her alanda etkisini gösterdiğini ortaya koyuyor. Diğer yandan bu şirketlerin ek artışları 2023 yılı bütçelerinden karşıladığını da görüyoruz." dedi.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM İHTİMALİ GÜÇLENDİ

Bu gelişme ile asgari ücrete de genel bir ek zam yapılması ihtimali daha da yükseldi. Enflasyon farkına göre yapılması planlanan zamda asgari ücretin 5 bin 997 liraya çıkarılmasının beklendiği öğrenildi. Ek zam açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yamyamların asgari ücrette gözü var, Çita avını yakalıyor ama sırtlan hazıra konuyor