Son dakika: Bu mesleklere 30 bin TL maaşla personel alınıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Bu mesleklere 30 bin TL maaşla personel alınıyor

Son dakika haberi: Koronavirüs pandemisi ile bazı kadrolarda başlayan sıkıntılar her geçen gün artmaya devam ediyor.

İŞKUR İlanları 25 Mart 2023 10:04 0
Son dakika: Bu mesleklere 30 bin TL maaşla personel alınıyor

Koronavirüs pandemisi ile başlayan istihdam sorunu her geçen gün daha da artarken bazı mesleklerin 30 bin liraya kadar maaşla çalıştırılmaya başlandığına yer verildi.

Özellikle yeme içme sektöründe personel eksikliğinin artması, yetişmiş eleman sayısının azalması ve çıraklıktan gelen kişi sayısının düşük seviyelere kadar gerilemesi ile birlikte ekmek, lahmacun, döner, kebap ustası, pide ustası ve mutfak şefi kadrolarında ustalara 30 bin lira maaş verildiği bildirildi. Usta çırak sistemi ile elemanın yetiştiği bildirilirken yeni jenerasyonların daha kolay para kazanabileceği işler peşinde koştuklarını ve bu nedenle eleman sayısının azaldığına yer verildi.

Koronavirüs öncesinde bir fırın ustası ortalama olarak 5 bin lira maaş alırken şimdilerde 25 bin liraya kadar maaş alabiliyor. Bundna 3 sene önce 6 bin liraya çalışan döner ustaları 30 bin liraya kadar maaş alırke kebapçı ihtiyacı da ciddi seviyelere ulaşmış durumda. 2 sene önce 7 alan bir kebapçı ustasına şimdilerde 25 bin liradan başlayan maaşlar veriliyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç