Son Dakika: Bu 3 Durum EYT'liden Yana
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Bu 3 Durum EYT'liden Yana

SGK'dan ve TBMM'den gelen 3 durum , emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin yakın zamanda çözüme kavuşturulabileceğini gösteriyor.

Ekonomi 11 Nisan 2022 14:01 0
Son Dakika: Bu 3 Durum EYT'liden Yana

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Akit Gazetesi, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili önemli bir yazı kaleme aldı. SGK'nın gelir gider dengesi hakkında bilgi verilen yazıda , ilk defa gelir gider dengesi olduğu ve SGK'nın gelirinin arttığını, bunun da EYT'ye umut olduğunun altı çizildi.


AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan gelen emeklilikte yaşa takılanlar açıklamasının ardından umutlanan EYT'lileri umutlandıran bir haber daha geldi. SGK'dan alınan son verilere göre gelir gider dengesinin düzeltildiği görüldü.


GELİRLER GİDERLERİ KARŞILADI

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda gelirlerin giderleri karşılaması durumu, sosyal güvenliğin devamlılığı için önemli bir etken olarak görülüyor. Geçen sene açıklanan verilere baktığımızda bunun son 20 yılın rekoru olduğu görüldü.


EYT konusunun gündeme gelmesinde ilk etmen seçim gibi duruyor.


İKİNCİ İYİ HABER: YÜZDE 96.7'Yİ BULDU

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan verilere baktığımızda 2021 senesinde kurumun 633 milyar 207 milyon lira gelir elde ettiği görüldü. Bu kadar gelir elde eden kurumun gideri ise 654 milyar 820 milyon lira oldu. Buna göre baktığımızda 21.6 milyar liralık bir açık oluştuğu görüldü ki bu da son 20 yılın en iyi rakamı.


ÜÇÜNCÜ İYİ HABER: PRİMLERİN EMEKLİ MAAŞLARI KARŞILAMA ORANI ARTTI

İkinci iyi habere baktığımızda ise SGK'da geçen seneki rakamlara göre çalışanların prim ödemelerinin emekli maaşlarını karşılama oranının arttığı görüldü. Primlerin emekli aylıklarını karşılama oranı 8 puan arttı ve yüzde 75.5 oldu.


EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME OLARAK GÖRÜLDÜ

Hükümete yakın gazetenin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre, EYT konusunun gündeme gelmesinde seçimin yanı sıra bu durumun da etkili olduğu öğrenildi.


EYT'YE GÜN DOĞDU

Söz konusu gazete, bu gelişmeler ışığında EYT sorununun çözüleceğini yazdı.


Akbaşoğlu, Meclisin gündemine yakın zamanda ek gösterge konusunun geleceğini, bu sorunun çözümü sonrasında ise sözleşmeli personeller konusu olduğunu söyledi. Bu sorunların çözümünden sonra emeklilikte yaşa takılanlar konusu meclis gündemine gelecek. Finans7.com olarak EYT konusunu anbean takip edip takipçilerimizle paylaşacağız.


EYT konusu meclis gündemine geldiği anda bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç