Son Dakika Borsaya Ne Oldu, Neden Düşüyor? Ünlü Ekonomist Bist 100 ve Hisselerin Niye Düştüğünü Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Borsaya Ne Oldu, Neden Düşüyor? Ünlü Ekonomist Bist 100 ve Hisselerin Niye Düştüğünü Açıkladı

Son dakika haberi: Borsada yaşanan sert düşüşle ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada ünlü ekonomist, borsada düşüşün nedenini duyurdu.

Borsa 29 Eylül 2022 18:05 0
Son Dakika Borsaya Ne Oldu, Neden Düşüyor? Ünlü Ekonomist Bist 100 ve Hisselerin Niye Düştüğünü Açıkladı

Son dakika : Hatice Kolçak borsanın neden düştüğünü açıkladı.

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak bir son dakika açıklamasında bulundu. Kolçak yaptığı son dakika açıklamassında borsada son günlerde yaşanan tepki yükselişi ve ardından beklenen düşüşü değerlendirdi. 

Güne 3 bin 234 seviyesinden başlayan Bist 100 endeksi şu sıralar 3 bin 120 seviyesinde.

Faizlere dikkatleri çeken Kolçak, sene sonuna kadar Fed'in faiz artırımlarını devam ettireceğini söyledi ve "Yıl sonunda faiz 4.25-4.50 arasında olacak. Tüm Fed üyeleri faizleri yükselteceklerini söylüyor. Orta derecede kısıtlayıcı bir duruşa ihtiyacımız var cümlesi önemli. Orta derece değil, çok şahin değil orta derece kısıtlama açıklaması geldi." dedi.

Açıklamasının devamında Kolçak, borsada önceki günlerde yaşanan yükselişin tepki yükselişi olduğunu söyledi ve yeniden faiz baskısının görüleceğini, bu nedenle düşüşe teıkrar geçileceğini söyledi. Hatice Kolçak açıklamasında, "Bu hafta dayanıklı mal tüketimi, konut satış verileri geldi. Mesela konut satışlarıda gerileme devam ediyor. Bunlar piyasa yükseliyor anlamına gelmiyor. ABD borsalarındaki hisse alımları geçici bir şey. Fed faiz artışlarına 2022 sonuna kadar devam edecek. Ve önümüzdeki sene Mart ayına kadar devam edecek ve ondan sonra stabil olacak. Bu da 2023 'te faizlerin sabit kalacağını gösteriyor. Bu yükseliş geçici bir yükseliş. Dolar endeksinin düşmesi geçici bir tepki. Düşüşler tekrardan tersine döner diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İşte kritik borsa yorumları:

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 borsa hisse yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç