Son dakika: Borsada yükselişin asıl nedeni açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Borsada yükselişin asıl nedeni açıklandı

Borsada 2 gündür yaşanan yükselişin nedeni hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada yükselişiğin İmamoğlu kaynaklı olduğu belirtildi.

Borsa 17 Mayıs 2023 15:50 0
Son dakika: Borsada yükselişin asıl nedeni açıklandı

Ekrem İmamoğlu'ndan gelen son dakika haberi borsaya yaradı.

Sosyal medya üzerinde ve bazı haber sayfalarında yayınlanan haber, dünden bu yana borsada yükselişe kaynak oldu. Yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun CHP seçim kampanyasının başına geçeceği iddia edildi.

Dün yayınlanan haber sosyal medya üzerinde kısa sürede yayılırken bu habere herhangi bir yalanlama gelmedi. Bu haberin yayınlanmasından sonra haftanın ilk işlem gününde taban olan bazı banka hisselerinde toparlanma olurken bu beklenti ile borsa bugün de yükseldi.

T24’ten Eray Görgülü söz konusu haberler sonrası yaptığı son dakika açıklamasında, “CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre, İmamoğlu’nun, kampanya süresince kendisinin ön planda olmasını gerektiğini belirterek, kampanya yönetiminin de kendisine bırakılmasını isteyeceği öğrenildi" dedi.

Bu haberin yayılması ve sosyal medyada çokça yer alması sonrası herhangi bir yalanlama gelmedi. Bunun ardındna 2 günde yüzde 20'ye yakın değer kaybeden bankalar ve diğer hisseler alıcılıya geçti.

BORSA İSTANBUL ENDEKSİNDE SON DURUM

Haftanın ilk işlem gününde ciddi bir düşüşe geçen endeks, daha sonra toparlandı. Borsa İstanbul 100 endeksine baktığımızda dün 4589 TL'den günü tamamladığı görülürken bugün yüzde 1'in üzerinde bir yükseliş olduğu ve xu100 endeksinin 4636 TL'ye çıktığı bildirildi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç