Son Dakika: Borsada Sevindiren Haber (Yükseliş Devam eder mi?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Borsada Sevindiren Haber (Yükseliş Devam eder mi?)

Son dakika haberi: Borsada sevindiren haber geldi. Merkez Bankası'nın açıkladığı son verilere göre para girişi 2 aydan sonra artmaya başladı.

Borsa 11 Ağu 2022 23:56 0
Son Dakika: Borsada Sevindiren Haber (Yükseliş Devam eder mi?)

Haziran ayından bu yana ilk defa fazla para girişi oldu.

Finansal piyasalar uzmanı İris Cibre bir son dakika açıklamasında bulundu ve girişin küresel piyasalardaki iyileşmeden kaynaklandığını söyleyerek, "Global risk iştahından bize de pay düştü. Girişin önümüzdeki hafta da devam edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından bir açıklama yapıldı ve menkul kıymet istatistikleri piyasalara geçen hazıran ayından bu yana ilk defa para girişi olduğunu duyurdu. Açıklanan verilere göre 5 Ağustos haftasında hisse senedi piyasasında 88 milyon dolar, devlet iç borçlanma senetlerine ise 6.8 milyon dolar olmak üzere toplamda 94.8 milyon dolarlık para girişi oldu. 

Halk Tv'nin son dakika olarak aktardığı habere baktığımızda 2 aydan sonra ilk defa ülkeye fazla para girişi olduğu öğrenildi. HalkTV'den Nuray Tarhan'ın son dakika olarak aktardığı haberde İris Cibre, geçen haziran ayından bu yana piyasalara ilk defa para girişi olduğuna dikkatler çekildi ve “Global risk iştahının artmasından bize de pay düştü. Önümüzdeki haftada da girişin devam edeceğini düşünüyorum" ifadelerine yer verildi. 

Amerika'da tarım dışı istihdam verileri açıklandı ve Temmuz ayında 528 bin ile beklentilerin iki katından fazla gelmesinin ardından Temmuz ayı enflasyonun da yüzde 9.5 ile beklentilerin üzerinde düşmesi ile Fed'in Eylül ayında 50 baz puanlık faiz artırımının fiayatlanmaya başladığına yer verildi. Açıklamada, “Bu da tüm gelişmekte olan ülkelerin 5 yıllık kredi risk primini (CDS) düşürdü. Bizde de 200 puan gerileyerek 660’a kadar geriledi. Ayrıca rezervlerdeki toparlanma da etkili oldu. Rezervde yaşanan gelişmenin nedeni muhtemelen Akkuyu Nükleer Santrali'ne Ruslar tarafından gönderilen döviz. Bunu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu raporunda ticari mevduatlardaki yaklaşık 7 milyar dolarlık artıştan anlıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki haftada da hisse ve DİBS tarafında yabancı girişi görebilmemiz olası. Fakat bu yıl toplam hisse 3.5, DİBS 1.9 milyar olmak üzere toplam 5.37 milyar dolarlık çıkış olduğunu unutmayalım.” ifadelerine yer verildi.

Son dakika haberlerinden, borsa haberlerinden haberdar olmak için finans7.com 'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç