Son dakika: Borsada sert düşüş sonrası AK Parti harekete geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Borsada sert düşüş sonrası AK Parti harekete geçti

Son dakika haberi geldi: Borsada son 1 aydır yaşanan ciddi düşüş sonrası AK Parti'den müdahale geldi.

Borsa 6 Mayıs 2023 19:46 0
Son dakika: Borsada sert düşüş sonrası AK Parti harekete geçti

Borsada sert düşü,şten sonra AK Parti'den hamle geldi.

Son günlerde Borsa İstanbul 100 endeksinde ciddi bir gerileme meydana geldi. Geçen ay 5 bin 148 TL seviyesine kadar tırmanan borsada kademeli bir geri çekilme meydana geldi. Yaşanan düşüş ile birlikte borsa, 1 ay içinde yüzde 10'nun üzerinde değer kaybederek 4 bin 400 TL seviyesine kadar geriledi.

Xu100 endeksinde yaşanan düşüş ile birlikte hemen hemen tüm hisselerde ciddi bir geri çekilme meydana geldi. Yaşanan düşüş ile birlikte hisselerde ciddi kayıplar oldu. 

Yaşanan kayıplardan sonra AK Parti'den bir hamle geldi. AK Partili Metin Külünk konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Seçim öncesi Borsada yatırım yapan Devletine ve Ekonomisine güvenen insanların güveni sarsmak ve bu konuda satış yaparak bu güveni sarsmak isteyenlerin kimler olduğunu ve bu kurulan güven bağını sarsmak için elinden geleni yapanlar kimler ise bunların bulunmasını istiyor yatırımcı kardeşlerimiz" ifadelerini kullandı

EN ÖNEMLİSİ: GÜVENSİZLİK KALDIRILMALI!

Külünk açıklamasının devamında borsa ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Borsada ülkemize operasyon çekmek isteyenlere karşı ivedilikle borsadaki yatırımcımıza güven verecek mekanizmaları çok hızlı bir şekilde harekete geçirmeliyiz" diyen Külünk, "Özellikle halka arzlar üzerinden oluşan güvensizlik mutlaka ortadan kaldırılmalı"

Bakan Nebati'ye borsa için bir çağrıda bulunan Külünk, bir oyun oynandığını söyleyerek, "Bir kez daha yeniden kirli bir el borsa üzerinden piyasaları çökertmek için hareket halinde inanıyoruz ki Hazine ve Maliye bakanımız konuya dair kamuoyunu rahatlatacak bir açıklamayı en kısa zamanda yapacaktır." dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç