Son dakika: Borsada düşüşün 2 nedeni açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Borsada düşüşün 2 nedeni açıklandı

Son dakika haberi geldi: Uzmanlar, borsada yaşanan düşüşün nedenini duyurdu. İşte endeksi aşağı çeken 2 neden.

Borsa 19 Ara 2023 0
Son dakika: Borsada düşüşün 2 nedeni açıklandı

Borsada düşüşün nedeni belli oldu.

Borsada son dakika haberi geldi. Son günlerde art arda borsada yaşanan düşüşün nedeni açıklandı. Peki borsa neden düştü? Borsada düşüş devam edecek mi? İşte gelen son dakika bilgisi ve yorumları.

Hürriyet Gamze Bal bugün kaleme aldığı yazısında borsada düşüşün nedenini değerlendirdi. Düşüşün en büyük nedeni, riskten kaçan ve daha garanti getirisi olan yerlere para yatıran yatırımcılar olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Moody's'den kredi açıklaması bekleniyordu. Ancak Moody's beklenen açıklamasını yapmadı ve not hakkında herhangi bir düzenleme yapmamıştı. Bu durum borsada kayıplara neden olurken düşüşe neden olan bir diğer büyük etmen ise halka arzların artık daha düşük getiri sağlaması oldu.

Bundan 2-3 ay önce gelen halka arzlarda en az 4-5 gün hisse tavan gidiyordu. Ancak son dönemlerde, özellikle son Sur Tatil Evleri hissesinde yaşanan durum, halka arz yatırımcısının borsadan çıkmasına neden oldu.

Trive Yatırım Araştırma Direktörü Dr. Tuğberk Çitilci konu ile ilgili yaptığı açıklamada Moody's'ten açıklama gelmemesi nedeniyle borsada satışların arttığını ve endeksin aşağı çekildiğini söyledi. Dr. Çitilci yaptığı açıklamasında, “Endeksin yeni haftaya kayıpla başlamasının ağırlıklı nedeni bu. Ancak dış politikanın da etkisi var” değerlendirmesinde bulundu.

Ata Portföy Genel Müdür Yardımcısı Batuhan Özşahin ise bir açıklama yaptı ve halka arzlardan istenen gelirlerin sağlanmaması nedeniyle satışların olduğu, bunun da endeksi aşağı çektiği bildirildi.

Finans7.com | Ankara * Haberde yer alan bilgiler Finans7 yatırım tavsiyesi değildir.
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/borsada-satis-baskisi-suruyor-42378066

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç