Son dakika: Borsada 8 ay sonra bir ilk
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Borsada 8 ay sonra bir ilk

Son dakika haberi: Borsada son aylarda sürekli artan yatırımcı sayısı, 8 ayın ardından ilk defa geriledi.

Borsa 21 Şubat 2023 12:53 1
Son dakika: Borsada 8 ay sonra bir ilk

Borsada 100 bin yatırımcı gitti.

Geçen sene sürekli olarak yükselişte olan borsada son dönemlerde bir aşağı bir yukarı hareketler devam ediyor. Özellikle depremden sonra açık kalması ve geç kapatılması tepki toplayan borsada deprem sonrası işlemler sert başladı ve hızlı şekilde yükseliş başladı.

Yüksek gelen enflasyona karşı en fazla getirisi olan borsa, bu kazancı ile yatırımcıların ilgisini çekiyordu. Her geçen gün yatırımcı sayısı artan borsada yerli yatırımcı rüzgarı esmiş ve kısa sürede birçok hissede ciddi yükselişler görülmüştü.

Ancak 2023 yılı başındna bu yana sık sık maniğülasyon iddiaları ile gündeme gelen ve SPK'nın da bu konuda inceleme başlattığı borsada aşırı oynaklık oldu. Birgün sert düşen borsa diğer gün hızlı şekilde yukarı tırmanırken bu durum küçük yatırımcıları üzdü.

Özellikle depremden sonra ciddi sıkıntılar yaşandı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde hissedilen depremden sonra açık tutulan borsada 400 bine yakın yatırımcı zarar etmişti. Borsa geçen hafta açıldı ama ciddi dalgalanmalar görüldü.

SPK tarafından alınan önlemlerle birlikte hızlı şekilde yukarı çıkan borsada haftalık yükseliş yüzde 11'i geçerken yatırımcılar, Türkiye'nin normal finans dünyasından bir adım daha uzaklaştığını söylüyor. Bu da yatırımcı sayısında düşüşe neden oluyor.

Son verilere göre borsada yatırımcı sayısı 8 ayın ardından ilk defa geriledi ve 100 bine yakın düştü.

Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
spk borsa yatırımcısını küstürmek ve zarar ettirmek için elinden geleni yapıyor.. bu spk idaresiyle kaçan daha çok olur..kaçanlar da dolara yüklenecek.. spk dolarcı bir nesil yaratıyor..