Son dakika: Borsada 15 Şubat'ta bir ilk olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Borsada 15 Şubat'ta bir ilk olacak

Son dakika haberi: Borsada 15 Şubat tarihinden sonra bir ilke imza atılacak ve 55 hissede devam eden tedbir kararları kaldırılacak.

Borsa 14 Şubat 2023 22:26 1
Son dakika: Borsada 15 Şubat'ta bir ilk olacak

Borsada 15 Şubat günü bir ilk oldu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası borsa 1,5 gün açık kalmıştı. Borsanın açık kalmasından sonra yüzde 10'a yakın bir düşüş oldu. Özellikle deprem bölgesinde bulunan vatandaşların elektrik ve internet kesintisinden dolayı hisse satışı yapamadı bu nedenle mağdur oldu.

Deprem nedeni ile borsanın günlerce düşmesine izin veren Borsa İstanbul Yönetimi bugün oldukça ilginç bir karara imza attı. Söz konusu karara göre 15 Şubat 2023 tarihinden itibaren borsada işlem görmekte olan ve manipülasyon benzeri hareketlere karşı alınan tedbirler tamamen kalkacak. 

Söz konusu karar ile birlikte 55 hissede devam eden tedbirler kaldırılacak. Borsada manipülatif hareketler olan hisseler hakkında, "Açığa satı yasağı, kredili işlem yasağı,brüt takas, veri yayınının emir toplama seansında kısıtlanması, emir iptali, miktar azaltımı, fiyat kötüleştirme yasağı, piyasa emri ile piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması ve tek fiyat uyğulaması" ifadelerine yer verildi.

15 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzer tedbir kararı kaldırılan hisseler şu şekilde:

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa, hisseler, kripto paralar, emtia fiyatları, döviz kurları ve kripto paralar hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi, yatırım uzmanları , yatırım şirketleri ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Allah’ınıza kurban yaralara merhem olur yeni tedbirler